Подгониха лидера в Областната група

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 10, 2023 08:55

Подгониха лидера в Областната група

Акценти

  • Става интересно, хасковските клубове не се отказват, вече дишат във врата на "Свиленград"

Свързани публикации

След изиграването на 6-тия кръг в областната група по футбол и двата хасковски клуба „Хасково – 2022“ и „ОФК Хасково“ вече дишат зад врата на лидера „Свиленград“. „Граничарите“ имат 3 точки аванс пред останалите, като до момента са с пълен актив от 18. Сега предстои важно дерби в неделя. „Хасково – 2022“ посреща „Свиленград“ и от развоя на този двубой зависи на коя страна ще се наклонят везните засега. „Свиленград“ вече доказа класата си, след като подчини миналогодишния шампион „Любимец – 2000“ и то на негов терен с 3:1. Сега идва нова заплаха за аванса на момчетата на треньора Антон Огнянов. Това са талантите на Емил Ангелов – Бабангида. До момента те са безкомпромисни срещу своите съперници и имат дори един гол повече от своя опонент. На мача игран срещу „Сакарски спортист“ в село Срем, хасковлии бият с 6:2. Сега очакваме истинско дерби в групата. Както става ясно през това първенство силите поне на 5 отбора са изравнени и тепърва се очакват интересни развръзки.

Както стана ясно, съставът на „Раковски – 1923“ не се яви при гостуването на Свиленград. Най-вероятно гостите се уплашиха от разгром и развалиха празника на „Колодрума“.

Не така обаче беше в другите мачове, чиито резултати показаха, че никой не се предава без бой. Повече от категоричен бе новака „Харманли“, който победи дубъла на „Саяна“ с 4:0. На стадион „Хеброс“ домакините водеха с 1:0 до 50-ата минута, но след като влезна резервата Филип Филипов, същият заби две попадения в самия край и попари надеждите на гостите, които заедно с „Раковски 1923“ още нямат победа в надпреварата.

ОФК Хасково“ също е в период на успехи. За тях допринася основно опитният таран Кирчо Крумов, който отново направи хеттрик, а червено-белите подчиниха „Марица“, Симеоновград с 4:1. Гостите дойдоха с 10 играчи, а Дамян Митев вкара поне почетен гол.

Любимец – 2018“ и „Хеброс – 1921“ извъртяха спиращо дъха дерби като завършиха 2:2. В мача имаше от всичко, дузпа гонитба и изравнителен гол на президента Белин Нешев.

Със същият заряд беше и последния двубой от кръга между „Върбица“ и „Любимец – 2000“. Срещата се игра на стадион „Горубсо“ в Кърджали и завърши 2:2 след обрати. Домакините на два пъти повеждаха с голове на Здравко Чолаков и Виктор Маринов, но за гостите от дузпа вкараха капитана Янко Енчев и голмайстора Николай Аргатов.

Предстоящи мачове

14 октомври 2023 г. Събота, 16:00 часа:

„Марица“  – „Харманли“ в Симеоновград
„Раковски – 1923“ – „Върбица“
„Хеброс – 1921“ – „Сакарски спортист“ в Харманли

15 октомври 2023 г. /неделя/ – 16:00 часа:
„Саяна II“ – „Любимец – 2018“ в Горски извор
„Любимец 2000“ – „ОФК Хасково“ в Любимец
„Хасково 2022“ – „Свиленград“ на стадион “Младост“

Временно класиране след VI кръг.

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 10, 2023 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама