Пет ще са държавите, от които ще участват театрални състави на МТФ „Велко Кънев“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 6, 2023 11:53

Пет ще са държавите, от които ще участват театрални състави на МТФ „Велко Кънев“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ бр. 27/1051, година XX, 14-20 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Театрални състави от пет страни ще са чуждестранните участници, които ще се включат в 26-ото издание на Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ в Тополовград през месец септември. Те ще са от Канада, от където ще участват с две постановки, от Украйна, Молдова, Сърбия и Италия. Техните заявки за участие вече са дошли и са приети още в края на миналия месец.
Както е известно на почитателите на театралното изкуство и на фестивала от няколко негови издания, до участие се допускат тези чуждестранни състави, които изнасят представленията си на български език.
Другите новини, които съобщи редседателят на Настоятелството на читалището Трифон Трифонов, са, че се приемат заявките и на съставите от България, но кои от тях ще бъдат допуснати до участие ще решава Подборна комисия. Тя ще бъде ръководена или от Борислав Чакринов, или от Румен Димитров – дългогодишни участници в работата на театралния празник.
Председател на журито ще бъде Калин Сърменов, като член в него ще участва и Богдана Костуркова – също познат участник в неговата работа.
Както вече е обявено, фестивалът ще бъде от 18 до 24 септември 2023 г.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 6, 2023 11:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама