Панаирите приключиха, днес атракциите си заминават

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 9, 2023 14:54

Панаирите приключиха, днес атракциите си заминават

Традиционните есенни панаири в Харманли и Симеоновград приключиха. Тази година те се проведоха по едно и също време и в двата града.

В Харманли

В програмата на „Карабаа“ в Града на Белоногата бяха включени Народни борби. Те се състояха на 7 октомври, сутринта, на Ротондата пред Историческия музей. По-късно вечерта, за забавлението на харманлийци се погрижи оркестър „Канарите“. Близо два часа те веселиха публиката от сцената в парк „Димана Данева“.

Тази година сергиите бяха разположени по алеите в парка, а в ниската част бяха само атракционните люлки. Лакомства, понички, гюзлемета, мекици, дюнери, стрелбища, виенски колела, сърфове, блъскащи колички и други забавления бяха на разположение на посетителите.

Освен харманлийци и гости на града, силно присъствие се наблюдаваше и на мигрантите от РПЦ. Те също се радваха на атракциите, наред с нашите деца. Във Фейсбук бе публикуван и клип, който показва как танцуват хоро върху тяхна музика, в 20:15 ч., когато според установеният им вечерен час, трябваше да са се прибрали в лагера.

В Симеоновград

В Симеоновград също имаше вкусотии и атракциони. На 8 октомври, в центъра на града, традиционно се проведе Турнирът по борба “Шестте Великденски Ангела”. Той бе посветен на 120 г. Илинденско-преображенско въстание и 110 г. от разорението на тракийските българи.

Вечерта народната певица Петя Панева изнесе концерт за симеоновградчани.

Пост на клип във Фейсбук гласеше: „Предизборен митинг или… есенен панаир?“ На него ясно се виждат повече предизборните плакати залепени за фон, отколкото народната певица.

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 9, 2023 14:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама