Назначават инструктори на незаконен обект

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2023 06:26

Назначават инструктори на незаконен обект

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 19 - 25 май 2023 г., брой 19/1043, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Две нови щатни бройки ще бъдат назначени в Община Ивайловград, за да охраняват два туристически обекта, единият от които е незаконен. Това решение взе мнозинството в ОбС на заседанието си на 5 май.
В докладната, внесена от кмета Диана Овчарова, е записано, че „с цел безопасна експлоатация при използването на монтираните уреди и съоръжения е необходимо да бъдат назначени двама инструктори, които да осъществяват ежедневен контрол“. Това се налага след приключване на два от проектите по Трансгранично сътрудничество, в които участва и Общината.
Единият е „Синергия между хората, културата и природното наследство в общините Любимец, Ивайловград и Орестиада“. С него за € 509 317,30 се създаде Зона за отдих и туризъм и приключенски парк в местността Дупката.
Другият е „Подобряване на условията за достъп до природни, културни и туристически обекти чрез създаване на зони за туризъм и отдих в село Ламбух, община Ивайловград и Кешан“.
По него е изградена друга зона за отдих в чашата на язовир „Ивайловград“, в противоречие на Закона за водите. Служители на РДНСК – Хасково, извършиха проверка на място и установиха, че изградените осем обекта (хангар, навес, беседка, осветителни тела, детска площадка) и подходите от чакълирания път до тях са изпълнени под кота +130,75 м, което е незаконно.
В писмото на РДНСК до кмета на община Ивайловград – Диана Овчарова, е записано, че „следва да разпореди извършване на проверка по случая за предприемане на действия по реда на чл. 225а от ЗУТ“. Посоченият член гласи, че кметът трябва да издаде заповед за премахване на незаконния строеж.
Строежът е за близо милион лева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2023 06:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама