Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

„МИГ Харманли“, рубрика: “Местни и инициативни!”

„МИГ Харманли“, рубрика: "Местни и инициативни!"
Миг Харманли
Миг Харманли

Днес ще ви представим предприятие за производство на култивирани гъби от община Харманли. „Стил С“ ООД е една от фирмите в сферата на земеделието на територията на нашата Местна инициативна група и извършва дейност от над 18 години.

Отглежда различни култури през годините, като от 2000г. започва производството на култивирани гъби – печурки. Производствения цикъл се състои от подготовка на компост, добавяне на мицела, от който израстват гъбите, полага се торфена покривка върху него, като използва специално оборудвани помещения с контролирана температура и влажност. Мицелът се развива много бързо – след две седмици напълно прониква в компоста, което означава, че е достигнал точката, при която може да започне развитието на гъбите.

Производството на гъби е труден процес, изисква ежедневна усилена работа, следене на подходящия микроклимат, за да се развиват добре гъбите, за което се грижи персонала на гъбарника. Дружеството се стреми да въвежда всички новости при производство на печурки, за да гарантира висока производителност и качествен продукт за крайния потребител, чрез реализацията на проект по подмярка 4.1. “Инвестиции в земеделски стопанства” от СВОМР на „МИГ Харманли“, от подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на Стратегии за ВОМР”, от мярка 19 ВОМР, с финансовата подкрепа на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони чрез Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г.

Култивираните гъби са огромно богатство, като храна. Те са чист природен продукт, който успешно конкурира месото по съдържание на протеини. Насладете се на вкусните гъби от „Стил С“ ООД.

☎ телефон за контакт: +359 896 731 616

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.