„МИГ Харманли“, рубрика: “Местни и инициативни!”

4 минути
„МИГ Харманли“, рубрика: "Местни и инициативни!"
Миг Харманли

Днес ще ви представим Земеделски производител Георги Георгиев от община Харманли. Георги е един от фермерите на територията на нашата Местна инициативна група и е земеделски производител от над 18 години.
Отглежда дини, пъпеши, праз и зеле. Започва производствения цикъл от посяване на семената и производството на необходимия му разсад, като използва специално оборудвано помещение с контролирана температура и влажност. Разсадите порастват в оранжерии, след което растенията се засаждат на полето. За поливане, Георги използва съществуващите напоителни канали в землището на Харманли, като монтира ежегодно система за капково напояване.
Производството на плодове и зеленчуци е труден процес, изисква ежедневна усилена работа, в която помага и съпругата на Георги – Ана Георгиева. Земеделският производител се стреми максимално да механизира производствените процеси в стопанството си, като инвестира в съвременна техника, закупена чрез реализацията на проект по подмярка 4.1. “Инвестиции в земеделски стопанства” от СВОМР на „МИГ Харманли“, от подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на Стратегии за ВОМР”, от мярка 19 ВОМР, с финансовата подкрепа на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони чрез Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г.
Насладете се на вкусните дини и пъпеши от стопанството на ЗП Георги Георгиев. ЗП Георги Георгиев ☎ телефон за контакт: +359 896 238280

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.