Лидерът – пестеливо на „Колодрума“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 24, 2023 07:50

Лидерът – пестеливо на „Колодрума“

Акценти

  • „Свиленград“ допусна първи гол на собствен терен едва в 8-мия кръг

Свързани публикации

Първи гол от началото на сезона на собствен терен допусна отборът на Свиленград. Лидерът в настоящото първенство на областната футболна група победи „Хеброс – 1921“ с 2:1, а попадението за гостите вкара отново както и на предишната среща в самия край на мача, президентът на клуба от Харманли Белин Нешев. Лек и спокоен мач предложиха на зрителите двата състава на „Колодрума“. Емилиян Зотев откри, а бившият играч на Левски и настоящ треньор Антон Огнянов удвои резултата. След този кръг „Свиленград“ се откъсва на 4 точки от своите преследвачи преди паузата на първенството заради местните избори на 29 октомври /неделя/. Най-близо до лидера се намира съставът на „ОФК Хасково“, който взе очаквани 3 точки при домакинството си на „Раковски 1923“ и събра 18 точки. Футболистите на Живко Иробалиев победиха с 4:0 отбора от Ивайловград. Нови 2 гола отбеляза опитния Кирчо Крумов, а по един добавиха Емил Николов и Ахмед Рамадан.

На стадион „Хеброс“, новакът Харманли не се даде на миналогодишния първенец „Любимец – 2000“ и мачът завърши наравно 1:1. Гостите играха добре, но не бяха точни и изпуснаха куп голове. Макар че поведоха в резултата в 50-та минута чрез Костадин Гочев, малко преди края на мача Хакан Мустафа успя да изравни за домакините. Червен картон бе показан на Кристиян Петров от „Любимец – 2000“.

Хубав мач изиграха съставите на „Саяна – 2“ и „Марица“, Симеоновград в неделя. Домакините бяха по-съсредоточени в началото и чрез нападателя си Лазар Гълъбов вкараха два чисти  гола в 12-та и 26-ата минута. Втората част бе за гостите. Те се опитаха да изравнят, но силите не им достигнаха за обрат. Голът за „Марица“ вкара Дамян Митев в 57-ата минута. В началото на срещата научихме, че опитният Недялко Хубенов вече не води отбора от Горски извор. „Любимец – 2018“ не остави надежда на гостуващия „Сакарски спортист“ и го победи с 5:0 на своя терен. Радостин Колев направи два гола , а по един добавиха Евгени Георгиев, Божидар Христов и Мартин Беломорски.

Със смели крачки към върха се е устремил състава на „Върбица“. На стадиона в Момчилград, момчетата на Любо Йорданов надвиха с 4:2 „Хасково – 2022“. За домакините попаденията вкараха Здравко Пиличев, Илия Красимиров, Виктор Маринов и Йозем Трифонов. За хасковлии два пъти вкара синът на Емил Ангелов – Бабангида – Емилиян Ангелов. Следващият 9-ти кръг на областното първенство ще се състои на 4-5 ноември, заради изборите тази неделя.

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 24, 2023 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама