Комплекс за $ 300 000 000 изграждат до Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 6, 2019 17:14

Комплекс за $ 300 000 000 изграждат до Свиленград

Вторият по големина хотелски комплекс ще бъде изграден край Капитан Андреево, Свиленградско. В съобщение на общината се казва, че инвеститорът е американски, а вложената сума ще е 300 000 $.
Свиленград привлече голям американски инвеститор, който ще вложи близо 300 млн. лева в голям туристически развлекателен комплекс. Дружеството вече е внесло в общинския бюджет 396 000 лева данък за придобиване на имущество и още 36 000 лева такса за одобрение на инвестиционен проект. „Би Си Индъстрис“ ЕООД, българското представителство на инвеститора вече получи строително разрешение от общината и ще стартира строителството.
Новият комплекс ще е разположен на терен от 143 дка, непосредствено след ГКПП „Капитан Андреево“, до автомагистрала „Марица“. Той ще включва хотел, игрални зали, SPA център, басейн, два ресторанта, търговски площи. Ще се състои от два 9-етажни корпуса, високи по 28 метра.
Планираните работни места са минимум 780. Комплексът ще е с разгъната застроена площ от 61 000 кв. м., хотелът ще разполага с 624 стаи и леглова база от 1 248 места.
Ше има три игрални зали. Основната ще е с площ 4 000 кв. м, а по-малките VIP зали ще са с обща площ 1 000 кв. метра.
Комплексът включва и два ресторанта – голям със 724 места, и по-малък, грил – ресторант със 120 места.
Предвижда се да има Търговски център на площ от 833 кв. м., паркинг от 500 паркоместа, за автобуси, електромобили и велосипеди.
Комплексът ще разполага с метан станция, бензиностанция и станция за зареждане на електромобили. „Свиленград е избран след обстойно проучване от независима английска консултантска фирма,“ съобщил главният архитект на общината Анастас Карчев. Отчетени са добрата инфраструктура, действащите общи устройствени планове на града и общината и близостта с 20-милионния мегаполис.


„БиСи Индъстрис“ ЕООД е регистрирана в София, район „Средец“, бул. „Цар Освободител“ No 10. Управител е Ирина Божанова Стоянова. Капиталът на дружеството е 2 лева, собственост на „БиСи ХолдКо“ АД. В Съвета на директорите на акционерното дружество е Димо Стайков Стайков, Ирина Божанова Стоянова, Джоуди Реймънд Джордал. Предметът на дейност е: ечастие в български и чуждестранни дружества и в тяхното управление, управление на капиталово участие и финансови ресурси,

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 6, 2019 17:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама