Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Кога в 21 век ще имаме редовно вода по чешмите, питат от с. Константиново

5 минути
От общината се оправдаха, че това не е техен ангажимент, а на държавата
Протест с. Константиново

Протест с. Константиново

Кога ще бъде ремонтиран водопровода, и кога ще имаме редовно течаща вода. Това са основните въпроси на местните хора, които вчера излязоха на протест в село Константиново, Симеоновградско. На него бяха дошли хора и от съседните села Поляново и Александрово. Те изпитват същите проблеми през лятото.

Макар и за малко, те блокираха движението, с което показаха, че са решили да устояват исканията си докрай.

Протестиращите също казаха, че трудно комуникират с ВиК, защото от там се държели грубо, когато им съобщавали за авария.

През лятото те са много чести и стоят с дни без да бъдат оправени, а през това време питейната вода изтича, оплакаха се хората.  

Тук бе главният инженер на ВиК – Хасково Тотьо Ангелов, който им каза, за подмяна на водопровода, каквото е едно от исканията са необходими 4 милиона лева, а тепърва трябва да започне проектиране.

Той обясни, че в последните седмици са подменени част от тръбите в един от най-проблемните участъци, предстояло това да се случи и в още един участък. Така поне временно ситуацията щяла да бъде закърпена и водата да не спира.

Безводието в това село съществува от много години, а кмета на общината Милена Рангелова им „решава“ проблема като кани на разговори представители на ВиК, но нито търси пари настоява твърдо той да бъде решен. През последните 4 години през общината са минали 3 поръчки за над 3,5 млн лева за водопроводи, но нито една стотинка не отишла за село Константиново.

1 thoughts on “Кога в 21 век ще имаме редовно вода по чешмите, питат от с. Константиново

  1. Това магаре дето сте го снимали нещо имате предвид ли ….?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights