Какво се променя на предстоящите местни избори в Тополовградска община

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 15, 2023 04:29

Какво се променя на предстоящите местни избори в Тополовградска община

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 31/1055, година XX, 11 -31 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Наближават поредните избори в нашата страна. Този път те ще бъдат в края на октомври и ще са за органи на местната власт. С други думи, ще се избират кметове на общини и населени места, както и съветници за състава на съответните Общински съвети.
Какви са промените, които ще настъпят в община Тополовград с оглед на поредните промени в съответното законодателство, касаещо местната власт. На първо място, след като отново бе променен броят на избирателите в едно населено място от 300 на 100, което позволява там да се избира кмет, то в общината те се увеличиха. Така за кметове освен на общината, ще гласуват и жителите на селата Орешник, Мрамор, Устрем, към който е и Планиново, Радовец, в чийто състав влизат и селата Филипово и Присадец, Срем, Княжево, Синапово, Хлябово със Сакарци, Българска поляна и Орлов дол с Владимирово.
Кметски наместници ще се назначават в Капитан Петко войвода, Чукарово, Доброселец, Каменна река и Светлина.
Поради това че броят на населението в общината е паднал под 10 000 жители, ще бъде редуциран и броят на съветниците в Общинския съвет. Вместо досегашните 17 на брой, те вече ще бъдат 13.
От този брой започваме да ви информираме за всички подробности, свързани с организирането и произвеждането на изборите и разбира се, кои ще са кандидатите да ни управляват през следващите четири години.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 15, 2023 04:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама