Илия Илиев победи на кушията в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 24, 2024 15:41

Илия Илиев победи на кушията в Тополовград

Акценти

  • В конските надбягвания участваха седем коне и ездачи.

Свързани публикации

Илия Илиев се оказа най-добър ездач с най бързия и пъргав кон на кушията на Тодоровден в Тополовград. Празникът се състоя на хълма Света Петка на 23 март. Това стана факт в слънчевия ден на 23 март събота, на познатото място край параклиса „Света Петка“.
В кушията участваха седем коне и ездачи, имаше дефилиране на каруци и пускане на гълъби. Състезанията с конете преминаха в два манша по две обиколки, като класиралите се на първите две места, образуваха финалната четворка. На финала победител стана Илия Илиев, на второ място се класира Ангел Желязков, а на трето Георги Димитров. Наградата на победителя връчи зам.-кметът Данчо Трифонов, на втория – общинският съветник Мариана Костова – председател на комисията по култура и образование в ОбС. Третият бе награден от председателя на ОбС Силвия Георгиева, която връчи наградата и на най-атрактивния участник в празника Валентин Атанасов, който бе и в ролята на Св. Тодор на този празник.
Нямаше как отказването от участие на ИК „Тодоровци – Тодор Узунов“ да не повлияе негативно при организацията и провеждането на това любимо и чакано в Тополовград и общината събитие. Все пак намериха се хора като Момчил Бешков и Петко Петков с помощта на Общината и читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“ и останалите дарители Божин Божинов, Хараламби Мочев, Тодор Трифонов, Силвия Георгиева, „Караиванови Комерсиал“ – Владимир Караиванов, Момчил Бешков, „Понрад“ – Георги Панайотов, Тодорка Петкова и Тодор Станилов.
Към тях се включи и семейството на наскоро починалия Тодор Кьосев – дългогодишен участник в организацията на празника, и по този начин кушията се състоя, макар и с доста по-бедна спрямо други години програма и посещение от зрители.

Имаше и други атракции.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 24, 2024 15:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама