Заседанията на ОбС – Тополовград -щеше да е смешно, ако не бяха на инат

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 8, 2023 09:44

Заседанията на ОбС – Тополовград -щеше да е смешно, ако не бяха на инат

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 30/1054, година XX, 04 -10 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В рамките на една седмица – от 28 юли до 4 август ОбС – Тополовград заседава на два пъти. Първия път – редовно, втория – извънредно. На 28 юли от един сравнително голям дневен ред от 26 точки са разгледани само две.
Първо – мнозинството, противостоящо на кмета на общината /ГЕРБ, БДЦ, БСП, отцепниците от „Възраждане“/, направи разместване в дневния ред. Последната точка от предварителното подреждане: “Изказване, питания, становища и предложения на граждани“ да стане първа, по предложение на съветника Батчев /единият от отцепниците/. Целта според някои от тези съветници била да се зададат неудобни за кмета въпроси, на които той да отговори веднага.
Какво точно е питано и какво е отговорено ще разберем, когато излезе протокола от това заседание и тогава ще го коментираме. В резултат на това действие на опонентите му, кметът е оттеглил всички точки от дневния ред, на които той е вносител, без една, внесена от председателя на ОбС – Пламен Минчев за удължаване на срока за избиране на съдебни заседатели за ТРС и ЯОС. Така целият фарс, наречен Заседание на ОбС – Тополовград, приключва само с това.
Прахосано време и средства на избирателите от община Тополовград. Оказа се, че по някои от изтеглените докладни записки текат или се изпускат срокове, което ще е вреда за работата на Общината. Затова група от шест съветници /всички подкрепящи кмета/ внесоха искане за извънредно заседание на ОбС с предложен дневен ред от 5 точки, които явно не търпят отлагане. Заседанието е насрочено за 4 август от 10:00 часа в Залата на ОбС.
Какво ще стане – ще видим на това заседание. Дали ще има разум от всички страни, или ще продължи познатото, втръснало ни и безрезултатно, на инат противопоставяне, което наблюдаваме вече години наред. Както се казва, вината е и в брадвата, и в сапа, и в този, който я държи – избирателят.
Но това впрочем важи не само за община Тополовград, но и за цялата страна и най вече за НС и тези, които са избрани и призовани да управляват справедливо – в интерес на народа.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 8, 2023 09:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама