Жълтият депутат Димчо Димчев откри местния спортен център

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 7, 2004 19:00

Жълтият депутат Димчо Димчев откри местния спортен център

Пенка Генчева

Вместо министърът на спорта Васил Иванов – Лучано, депутатът от НДСВ Димчо Димчев преряза лентата на спортния център в Симеоновград в неделя. Спортният министър не присъства на откриването на новата придобивка, бил в Гърция, отбелязаха запознати. Пред любопитните погледи на присъстващите, жълтият депутат Димчо Димчев първи скочи на лежанката, за да пробва спортния уред.

Той бе в Симеоновград по повод Празника на града.

В местното читалище „Развитие“, където бе тържеството по случай празника присъстваха областният управител Георги Зарчев, депутатът от НДСВ Димчо Димчев и колегата му Господин Чонков, областният шеф на БФС Йордан Кичеков и регионалният представител на Министерството на младежта и спорта Силвия Тенчева.

Румяна Бозукова, кмет на община Симеоновград припомни, че първият спортен клуб „Бенковски“ е учреден на 15 ноември 1923 година. Неговата цел е била – физическото развитие на своите членове и повдигане стремежът им към нравствено и физическо усъвършенстване. Приело се спортната форма да бъде фланелка с червено-черни раета и бели гащета. Въпреки че е било направено всичко необходимо, наложило се дълго чакане за узаконяването на клуба от министъра на народното просвещение. Едва на 28 юни 1924 година разрешението е получено и тази дата се счита за рожденна на клуба, чийто наследник е днешното спортно дружество. На тържеството бяха наградени и 10-те спортисти на осемдесетилетието с почетен знак и грамота. След това празникът продължи с македонските песни на Николина Чакърдъкова, а придружаващият я Неврокопски ансамбъл смая симеоновградчани с танците си.

Поз­дра­ви­те­лен ад­рес от Иван Славков Ба­те­то бе про­че­тен на тър­жес­тво­то по с­лу­чай 80 го­ди­ни ор­га­ни­зи­ран спорт в Си­ме­о­нов­град. Ше­фът на Бъл­гар­ския фут­бо­лен съ­юз не ус­пя да при­със­тва на наг­раж­да­ва­не­то на Топ 10-те ту­каш­ни спор­тис­ти на осем­де­се­ти­ле­ти­е­то, но е на­ме­рил вре­ме и на­чин да ги по­че­те, ко­мен­ти­ра­ха мес­тни спор­тни де­я­те­ли. Зам­кме­тът Ми­лен Ми­хай­лов про­че­те име­на­та им. Те са Бо­го­мил Ган­чев, Вла­ди­мир Тъм­ни­ков, Ди­ми­тър Ди­мит­ров, Ми­ро­люб Дой­чев, Ма­рия То­до­ро­ва, Не­дял­ка Шар­ла­но­ва, Пе­тър Ми­тев, Пен­ко Ран­ге­лов, Рад­ко Пе­нев и Сте­фан Па­шо­лов.

След то­ва об­лас­тни­ят шеф на БФС Йор­дан Ки­че­ков наг­ра­ди със злат­ни знач­ки фут­бо­лис­ти­те Сте­фан Па­шо­лов и Ди­ми­тър Ди­мит­ров. Пре­зи­ден­тът на ту­каш­ния фут­бо­лен от­бор бе наг­ра­ден пък с по­чет­на ста­ту­ет­ка.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 7, 2004 19:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама