ЕС прие 12-ия пакет от санкции срещу Русия

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 22, 2023 11:05

ЕС прие 12-ия пакет от санкции срещу Русия

Акценти

  • Основният акцент на този пакет е да се наложат допълнителни забрани за внос и износ върху Русия, да се възпрепятства заобикалянето на санкциите и да се запълнят празнотите.

Свързани публикации

Европейската комисия приветства приемането от Съвета на дванадесетия пакет от санкции срещу Русия заради водената от нея незаконна война срещу Украйна. Основният акцент на този пакет е да се наложат допълнителни забрани за внос и износ върху Русия, да се възпрепятства заобикалянето на санкциите и да се запълнят празнотите.

По-конкретно пакетът съдържа допълнително включване в списъка на руски физически и юридически лица и нови забрани за внос и износ като например забрана за износ на руски диаманти в Европа, разработени в тясно сътрудничество с партньорите от Г-7. Освен това с настоящия пакет се затяга прилагането на разпоредбата за таван на цената на петрола, като се следи по-внимателно как танкерите могат да бъдат използвани за заобикаляне на тавана. Пакетът включва също така по-строги задължения за проследяване на активи и строги мерки по отношение на дружества от трети държави, които заобикалят санкциите.

Подробно описание на мерките в дванадесетия пакет санкции ще намерите в съобщението за медиите.

Източник: ЕК

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 22, 2023 11:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама