Дронове летят към Москва и военни летища

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 1, 2023 17:37

Дронове летят към Москва и военни летища

Акценти

  • През нощта на 30 август безпилотни самолети атакуваха шест руски области, като удариха военно летище в Псков и повредиха поне четири самолета

Свързани публикации

30 август 2023 г.

Ξ Най-голямата досега атака с дрон срещу Русия: поразено е военно летище, съобщава се за четири повредени самолета.

През нощта на 30 август безпилотни самолети атакуваха шест руски области, като удариха военно летище в Псков и повредиха поне четири самолета, съобщават руски медии.Поредица от експлозии, последвани от мащабен пожар, са се случили в близост до летището в Псков, което се използва съвместно от руската гражданска и военна авиация. Губернаторът на Псковска област Михаил Ведерников съобщи за нападението в своя канал в Telegram.Ведерников също така спомена, че летището ще бъде затворено на 30 август, докато се оцени размерът на щетите.Четири самолета Ил-76 са били повредени на летището, съобщи руската пропагандна медия ТАСС, като се позова на службата за спешна помощ.“В резултат на нападението с безпилотен самолет са повредени четири самолета Ил-76. Започнал е пожар и два самолета са обхванати от пламъци“, пише ТАСС.

По-късно взривове има и в Брянска област. Според губернатора Александър Богомаз руските сили за противовъздушна отбрана са свалили три безпилотни самолета. Единият от свалените БЛА е паднал върху завод „Кремний ЕЛ“, една от най-големите руски компании за микроелектроника, съобщава телеграмният канал Baza. Освен това два безпилотни летателни апарата са атакували телевизионна кула в Брянска област.

По-късно взривове има и в Брянска област. Според губернатора Александър Богомаз руските сили за противовъздушна отбрана са свалили три безпилотни самолета. Единият от свалените БЛА е паднал върху завод „Кремний ЕЛ“, една от най-големите руски компании за микроелектроника, съобщава телеграмният канал Baza.

Освен това два безпилотни летателни апарата са атакували телевизионна кула в Брянска област, съобщава База.

24 август 2023 г.

 Руският президент Владимир Путин се срещна в Кремъл с екипажа на танка „Альоша“, който успя да ликвидира осем единици бронирана техника на ВСУ, включително два танка, по време на едно сражение в Североизточния европейски военен окръг. Това беше съобщено от журналиста Павел Зарубин.

23 август 2023 г

Ξ Дронове полетяга към Москва

Ξ Руското авиационно управление потвърди, че шефът на руските наемници Евгений Пригожин и главният командир на „Вагнер“ Дмитрий Уткин са били на борда на самолета Embraer, който се разби на път от Москва за Санкт Петербург и е превозвал седем пътници и трима членове на екипажа. Катастрофата се случва два месеца след неуспешния бунт на Пригожин срещу властта на руския президент Владимир Путин.

По данни на руското министерство на извънредните ситуации всичките 10 души на борда на самолета са загинали

19 август 2023 г.

Ξ В резултат на руска атака тази сутрин по украинския град Чернигов, Северна Украйна, са загинали петима, над 40, сред които 11 деца, са ранени. Руската ракета е ударила в центъра на града, съобщи вътрешният министър Игор Клименко.
В социалните мрежи се появи видео от атаката, руската ракета попада в местния драматичен театър „Тарас Шевченко“. В същото време там е имало изложба на производители на дронове.

Ξ Министерството на отбраната съобщи за опит на Украйна да атакува територията на Крим.

През нощта на 19 август силите за противовъздушна отбрана са свалили във въздуха зенитна ракета S-200, преработена в ударна версия, като са предотвратили „терористична атака“ от украинска страна на територията на Крим, се казва в изявление на Министерството на отбраната. Според военните няма жертви или щети в резултат на нападението на земята

Ръководителят на СБУ разкри подробности за гениалния първи удар по Кримския мост

18 август 2023

Ξ Дания и Нидерландия заявиха, че САЩ са разчистили пътя за реекспорт на изтребители F-16 за Украйна, след като някои от пилотите им бъдат обучени да летят с тях, като по този начин помогнаха да се възстанови динамиката на процеса, който изглеждаше в застой.

Министрите на двете страни, които са лидери на международната коалиция за подпомагане на Украйна в получаването на изтребителите, благодариха на Вашингтон за дадената зелена светлина, въпреки че все още не е ясно кога може да се осъществи прехвърлянето на F-16.

14 август 2023 г.

Ξ Броят на загиналите при експлозията на бензиностанция „Нафта 24“ в Махачкала нарасна до 27 души, съобщи РИА Новости, като се позова на Дагестанския център за медицина на бедствията. 

Според Министерството на извънредните ситуации вечерта на 14 август автосервиз се е запалил на магистралата в Махачкала, огънят се е разпространил до бензиностанция, след което е гръмнала експлозия.

Следственият комитет образува наказателно дело по част 3 на член 238 от Наказателния кодекс (предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност на живота или здравето на потребителите, което води до смърт на две или повече лица по небрежност).

Ξ Украйна свали всички ракети, дронове от нощната атака на Русия, но отломки причиняват щети в Одеса.

В нощта на 14 август руската армия атакува Украйна с осем ракети „Калибър“ и 15 дрона „Шахед“. Украинската противовъздушна отбрана унищожи всички въздушни цели. Ракетни отломки удариха няколко цивилни обекта в Одеса, причинявайки пожари и ранявайки трима цивилни.

13 август 2023 г.

Ξ Украинските военни отчитат напредък в южната част на страната. „Таврийско направление“, написа в Телеграм генерал Олександър Тарнавски, командващ украинските сили на юг, позовавайки се на южния фронт. „Има освободени територии. Силите за отбрана работят.

12 август 2023 г.

Ξ Ударни самолети на руските въоръжени сили окупираха два опорни пункта на ВСУ на Купянското направление

Ξ Украйна е прихванала изумителен брой въздушни цели от началото на войната. 

Ξ Киев води война с Русия с множество удари по цели на Кримския полуостров, много от които са свалени.

11 август 2023 г.

Ξ  Десантният кораб „Оленегорски Горняк“ има 3-метрова дупка след атака в Новоросийск. Снимки на силно повредения десантен кораб „Оленегорски Горняк“ на руските военноморски сили се появиха об мрежата. Корабът е бил значително повреден по време на успешна атака на катери камикадзе срещу руската военноморска база в Новоросийск на 4 август 2023 г. Понастоящем корабът е в процес на оценка на степента на повредите в рамките на сух док.

7 август 2023 г.

Ξ „Свободните народи на пост-Русия“ обещаха на Япония Курилските острови и Сахалин. Руското външно министерство изрази силен протест пред японското посолство във връзка с провеждането в Токио на заседание на Форума на свободните народи на пострусия, което беше признато за нежелано у нас.
Ξ Службата за сигурност на Украйна съобщи в понеделник, че е задържала руски информатор, който е планирал да убие украинския президент Володимир Зеленски миналия месец.

Предполагаемият информатор „подготвял руски въздушен удар в района на Николаев по време на посещението на президента на Украйна“, каза украинската служба за сигурност (SBU).

4 август 2023 г.

Ξ Украински морски дрон повреди руски военен кораб в Новоросийск. Службата за сигурност на Украйна проведе специална операция в Новоросийския залив, където морски дрон повреди снощи голям руски десантен военен кораб.

Ξ Украйна предупреди Руската федерация: ще ударим всяко от вашите пристанища в Черно море.

Украйна отговори на нападението на Руската федерация срещу нейните пристанища в делтата на Дунав с атака срещу пристанището на Новоросийск в Краснодарския край. Време е да разберем, че Руската федерация вече няма сигурни убежища в Черно море.
Министерството на отбраната на Руската федерация не потвърждава данните, че в резултат на атака с морски дронове в нощта на 4 август е повреден големият десантен кораб (БДК) „Оленегорски горняк“, предислоциран от Северния флот в Черно море.
Но в мрежата циркулира видео, в автентичността на което военните експерти нямат съмнения. Вижда се как сутрин БДК се транспортира с влекач с ролка до страната на пристанището. В резултат на удара едно от отделенията е наводнено, но корабът е останал на повърхността и ще бъде възстановен след ремонт, съобщава каналът Rybar Telegram

2 август 2023 г.

Ξ Украинските въоръжени сили потвърдиха за успешен удар по критичен мост.

Ξ  Системата за противовъздушна отбрана в Киев е задействана. В града е имало експлозии, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко в канала си в Telegram. Той отбеляза, че падането на отломки от безпилотни самолети е регистрирано в Соломенски район. Няма информация за пострадали.

1 август 2023 г.

Ξ Дрон удари повторно небостъргач в Москва, атакувани са кораби в Черно море.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 1, 2023 17:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама