Домашното вино на Ивелин Димитров стана №1 тази година в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 25, 2023 17:49

Домашното вино на Ивелин Димитров стана №1 тази година в Харманли

Ивелин Димитров бе отличен с Майсторско свидетелство за домашното червено вино, което е произвел от тази реколта 2023 г. Той бе най добро от над 30-ти други, които бяха представени за дегустация на традиционния Празник на домашното червено вино, който се състоя днес.

Той се състоя под закритият общински пазар, защото времето бе дъждовно.

За доброто настроените се грижи фолклорна формация „Каба кабадайлии“ от Смолян, с народната певица Кристина Енгерова – Шехова от Смолян и народни изпълнители от класа на Руси Стайков.

Празник на домашното червено вино. Събитието се състоя в събота, 25 ноември, в Харманли под закрития общински пазар, защото времето бе дъждовно.
Тази година кандидатите да се окичат с приза „Топ винар за 2023г.“ бяха 32-ма производители на домашно червено вино. В журито, което ги оценяваше, бяха Илиана Коева – технолог и собственик на „Изба Коларово“, и двама члена на клуб „Възрожденец“ – Димитър Димитров и Митко Михайлов.
Комисията отличи виното на бъдещия огнеборец Ивелин Димитров, като за направата му той сподели, че е използвал съветите на своя баща.
На второ място се класира Валентин Петров, а призовата тройка се допълни от миналогодишния вицешампион Тодор Тодоров.
На четвърто място се класира виното на Ангел Балабанов, а петото място бе превзето от единствената дама Веска Христова. Шестицата бе допълнена от виното на Арсен Маслев.
За всички отличени имаше награди, осигурени от клуб „Възрожденец“.
В празничната програма участваха младите народни изпълнители Антония, Никол, Виктория и Михаил от школата по народно пеене към читалище „Дружба – 1870“ с ръководител Руси Стайков.
Гости бяха изпълнители от фолклорна формация „Каба Кабадайлий“ и народната певица Кристина Енгерова-Шехова от гр. Смолян.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 25, 2023 17:49
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Краси Кирев ноември 26, 09:37

    Браво! Адмирации за майсторлъка и старанието!
    Пожелавам здраве, щастие, добър берекет и догодина пак на челното място!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама