Дилър на Уолстрий живее в Тополовград, прави бизнеса си от тук

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2007 16:26

Дилър на Уолстрий живее в Тополовград, прави бизнеса си от тук

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", Интернет издание година V, 27 юли - 2 август 2007г

Свързани публикации

Ръсел, как избра да живееш в България?
Избрах страната, не защото някой ми я препоръча, а защото съм търсил информация в интернет за България. Първата причина е заради прекрасното време. Втората е заради ниските цени и третата, но не на последно място, е заради прекрасните хора.
Никол: Защото живея с Ръсел и много ми харесва България.

Защо точно в Тополовград?
Ръсел: Когато решихме да дойдем в България, гледахме различни къщи в интернет. Избрахме една и си казахме: Да, тя ще е! След това видяхме, че се намира в Тополовград. Когато си търсехме имот, попадахме и на други градове – около София, Сандански, около морето. Не ни харесаха. Когато видяхме тази, решихме тя да бъде, защото всъщност това ни беше мечтата, да имаме голяма къща с двор и то извън града.
Никол: Харесва ми много Тополовград. Той е малък град и много ми напомня за родния ми град в Шотландия, който е също като него. Харесва ми много и природата, и се чувствам почти като у дома си. Много харесваме града и изобщо нямаме намерение да си тръгваме от тука. Когато говоря с хора по интернет непрекъснато го препоръчвам.

Кое ви харесва тук в България?
Ръсел: Може да се каже, че тук се чувстваме по-спокойни.

Какво общо намирате между българите и англичаните и българите и шотландците?
Ръсел: Няма общи неща между българи и англичани. Най-фрапираща разлика обаче е, че англичаните са много заети хора, вечно са забързани, докато българите са по-спокойни.
Никол: Аз намирам много общи черти между шотландците и българите. Моите сънародници също като българите обичат да си почиват, да релаксират.

Идвали ли са ви на гости английски и шотландски приятели?
Ръсел: Не са ни идвали приятели на гости. Родителите ни са ни гостували в България – миналата година веднъж и сега отново ще ни посетят за лятната ваканция.

Имате ли приятели тук?
Ръсел: Различното от Англия е, че тука имаме много повече време за приятели. Всъщност тук ние имаме много приятели. След 1 година в България можем да кажем, че вече имаме повече приятели българи отколкото англичани.

Никол, ти каза, че между нашите две нации има много общи черти. Не смяташ ли, че след като има голяма разлика в стандарта на живот на българина и на шотландеца, значи сме мързеливи?
Не мисля, че българите са мързеливи. Мисля, че българите работят много, но получават малко за труда си, за разлика от шотландците.

Какво ви направи впечатление в България, нещо което е много различно от вашите представи?
Ръсел: Това, което ни шокира при идването ни и продължава да ни шокира и сега, е как българите живеят добре, поддържат добър стандарт на живот, въпреки ниските заплати.

Ръсел, какъв е бизнесът ти?
Конкретната ми работа е свързана с това, че купувам и продавам на Уолстрийт и други борси. Работата ми е свързана с Англия, Германия и Америка. У нас много малко са хората, които работят този бизнес сами за себе си, а не за някаква компания. Около 20 – 30 човека сме.

Възможно ли е българин да прави този бизнес?
Напълно е възможно българите да се занимават с този бизнес, стига да имат необходимите пари.

Никол, ти как прекарваш времето си тук?
Уча български, опознавам града и страната.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 28, 2007 16:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама