Дерби, ама какво на стадион „Младост“ в Хасково

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 17, 2023 09:54

Дерби, ама какво на стадион „Младост“ в Хасково

Акценти

  • Над 300 гледаха един от най-добрите мачове между фаворитите „Хасково - 2022“ и „Свиленград“

Свързани публикации

Над 300 зрители гледаха един от най-добрите мачове между фаворитите за първото място в областната футболна група в неделя. Отборът на „Хасково – 2022“ и „Свиленград“ направиха реми 3:3 и така гостите запазиха водачеството си в надпреварата. Момчетата на Емил Ангелов – Бабангида поведоха с 3:1, но не можаха да удържат на натиска на гостите и 3 минути преди края на мача пропуснаха шанса да поведат групата. Живко Шокаров откри резултата, а Антон Огнянов изравни в 38-ата минута. Само след 60 секунди Емил Ангелов вкара своя седми гол в първенството и полувремето завърши 2:1.
През втората част, чрез Иван Маринов, хасковлии увеличиха на 3:1 и вече предвкусваха успеха. Не така обаче се разви срещата за тях, защото Кольо Чахов показа голмайсторския си талант – намали в 68-ата и изравни в 87-ата минута. Двубоят бе ръководен от съдии от Стара Загора, които се справиха със задълженията си.
Очаквана победа постигна „Хеброс – 1921“ с 4:1 над гостуващия „Сакарски спортист“ в събота. Домакините вкараха гол още в 8-ата минута – дело на Александър Желязков и заиграха по-лежерно.
В този мач като офанзивен халф игра Конде Самура и оправда доверието на своя треньор. С отличен далечен удар тъмнокожият играч вкара за 2:0 в 35-ата минута. Това не беше всичко, гостите тръгнаха на контри и при една от тях Гошо Гошев намали в 40-ата минута за 2:1. През втората част в игра се появи президента на клуба Белин Нешев и веднага вкара за 3:1, а десет минути преди края Красимир Димов оформи крайното 4:1 за харманлийци.
Нова домакинска загуба инкасира съставът на „Марица“ на своя стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград. Този път момчетата на треньора Цветан Горанов бяха надиграни с 2:0 от новака Харманли. И то напълно закономерно. Хакан Мустафа откри в 40-ата минута, а резултата оформи Ангел Балабанов в последната 90-та.
Отборът на „Върбица“, Бенковски взе победата над „Раковски – 1923“ с 2:1, а двубоят се игра в Джебел, заради отказа на Крумовград да предостави своя „златен“ стадион. Пиличев и Ферад бяха точни за символичните гости, а за ивайловградчани се разписа Манол Манолов.
Друг от фаворитите „Любимец – 2000“ спря успешна серия на ОФК Хасково и ги победи с 3:0. Две от попаденията бяха дело на Николай Аргатов, който вече има 11 гола в актива си. Вкара и друг бивш голаджия на клуба Кристиян Петров.
Първа победа записа и дубълът на „Саяна“. Младите футболисти на играещият треньор Недялко Хубенов надиграха с 4:1 състава на „Любимец – 2018“ в Горски извор.

Ето програмата за следващия, 8 кръг:
21 октомври, събота – 16:00 часа:
„Любимец 2018“ – „Сакарски спортист“ в Любимец
„Свиленград“ – „Хеброс – 1921“ на ст. „Колодрума“
„ОФК Хасково“ – „Раковски 1923“ на стадион „Младост“
22 октомври, неделя – 16:00 часа:
„Върбица“ – „Хасково – 2022“ – в Черноочене
„Харманли“ – „Любимец 0 2000“ на стадион „Хеброс“
„Саяна 2“ – „Марица“ – в Горски извор

Веселин Тонев
От Веселин Тонев октомври 17, 2023 09:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама