В Маджарово ученици се обучават на толерантно поведение на пътя

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 12, 2023 08:13

В Маджарово ученици се обучават на толерантно поведение на пътя

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 46/1070, година XX, 08 - 14 декември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Михаела Желязкова

Интерактивни площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата (БДП) вече имат в СУ „Димитър Маджаров“, гр. Маджарово. На 1 декември на страницата си във Фейсбук публикуваха снимки, показващи ученици, който са се включили в занимания, целящи възпитание на толерантно, отговорно и безопасно поведение на децата като участници в пътното движение както като пешеходци, така и като бъдещи водачи на превозни средства. Голям интерес предизвика и подвижната вътрешна учебна площадка, на която се създават реални пътно-транспортни ситуации.
В площадките има табла за обучение, пъзели, модели на светофари и пътни знаци, сигнално-предпазни жилетки, симулационни очила и програмируем учебен робот. За учениците са закупени велосипед, предпазни каски и конуси, с които ще се провеждат заниманията по БДП.
Дни по-късно – на 3 декември, младшите посланици на училището проведоха сред съучениците си от осми до дванадесети клас мероприятие по случай Международния ден за борба срещу СПИН и ролята и политиките на ЕП в разрешаването на този глобален проблем.
Чрез кратък филм представиха начините на заразяване и предпазване от СПИН, както и за симптомите, ранната диагностика и лечението.

Всички бяха запознати с Резолюция на ЕП относно ускоряване на напредъка и борба с неравенствата с цел премахване на СПИН като заплаха за общественото здраве до 2030 г. В документа са отразени препоръките на ЕП към Комисията за решителни действия относно ограничаване броя на заразените в света, проблемът със СПИН сред бежанците и в Африка, дискриминационните политики и др. Раздадоха информационни материали и символи.

Снимка: Фейсбук

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 12, 2023 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама