Във Варна и Благоевград победиха статуквото, седмицата 30 октомври – 5 ноември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 6, 2023 08:46

Във Варна и Благоевград победиха статуквото, седмицата 30 октомври – 5 ноември

Акценти

  • До късно вечерта ЦИК не бе излезла с окончателни резултати от балотажа в София

Свързани публикации

¿ 30 октомври 2023 г.

Машините се връщат за втори тур. Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия, с което беше забранено да се гласува с машини на първия тур на местните избори.

¿ 31 октомври 2023 г.

Пеевски и ГЕРБ вече много искат машинно гласуване. Само дни след като обясняваха колко незащитено е машинното гласуване и как то трябва да бъде забранено за местните избори, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и ГЕРБ-СДС направиха рязък завой и те дори вече бранят машинния вот.
120 гласа за кандидата на „Продължаваме промяната-Демократична България“-„Спаси София“ за кмет на София Васил Терзиев са записани за кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян в секция в центъра на София.

¿ 1 октомври 2023 г.

Изкуството е смисъл“: Протест на културни дейци може да прерасне в затваряне на музеи, галерии, библиотеки.
Неочакван тест на система за предупреждение на МВР стресна абонатите на „Виваком“.

¿ 2 октомври 2023 г.

Ваня Григорова: „Де да знам чий е Крим?“
Водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че след балотажа на местните избори на 5 ноември ще преосмисли общото управление с ПП-ДБ. По-късно предупреди, че партията му няма да се включи в приемането на  държавния бюджет, защото няма пари за магистрали, и се противопостави на смяната на шефа на ДАНС Пламен Тончев, за която десницата настоява.

¿ 3 октомври 2023 г.

Премиерът Николай Денков е изпратил на президента Румен Радев мотивирано предложение за освобождаване на шефа на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев. Причините, които министър-председателят съобщи за исканото уволнение, са няколко, но основното е справката на ДАНС, която послужи за отмяна на машинното гласуване.
Русия нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва Ангел Григоров да напусне страната.
ДАНС преди това съобщи, че е издала заповед за изгонването на кореспондента на вестник „Российская газета“ Александър Гацак заради подозрения в шпионаж.
Първите българи, успели да се евакуират от Газа, пристигнаха на летище София малко преди 8 часа, съобщава Би Ти Ви.

¿ 4 октомври 2023 г.

„Падналият през нощта дъжд е колкото обикновено вали за цял месец,“ заяви климатологът Симеон Матев и предупреди, че има повишен риск от локални наводнения.
„Най-големи валежни количества има в крайните югозападни райони и в централните части на Западна България, като тези количества са в стойности между 30 и 50 литра на квадратен метър.

¿ 5 октомври 2023 г.

Във Варна и Благоевград победиха статуквото на ГЕРБ. Новите им кметове ще са Благомир Коцев и Методи Байкушев. В София разликата между Терзиев и Григорова е минимална.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 6, 2023 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама