Безмилостни резултати в борбата за тройката

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 30, 2024 09:45

Безмилостни резултати в борбата за тройката

Акценти

  • Предстои пауза за Великден и само един отложен мач между „Любимец 2018“ и „Върбица“

Свързани публикации

Сега е времето да честитим на ФК „Свиленград“, който бе безапелационен и няколко кръга преди края на първенството спечели първото място в Хасковската областна група. Момчетата на играещия треньор Антон Огнянов освен официални провеждат и контролни мачове, с което подържат игрови тонус. На 11 май преди срещата с „Любимец – 2018“ на „Колодрума“ те ще получат и купата си за първото място. Това им дава право да участват на бараж за влизане в Трета лига, който ще се състои в началото на месец юни.

Съботата предложи само два двубоя, а в третия „Свиленград“ спечели служебно с 3:0 над вече отказалия се от надпреварата „Сакарски спортист“, Тополовград.  

„Любимец – 2018“ надделя с 2:0 над „Марица“ , Симеоновград. И за двата отбора сезонът бе разочароващ. Според статистиката потенциалът на двата клуба е много по-голям.

Отличен мач пък сътвориха на стадион „Искра“ в Черноочене съставите на „Върбица“ /Бенковски/ и „Хеброс – 1921“. Получи се нулево първо полувреме и куп възможности пропилени от Владимир Яков и Здравко Пиличев от домакините и на Пейко Петков и Марко Марков от гостите. Втората част опитния тим на гостите натисна, но голмайстора на „Хеброс“ Марко Марков нямаше ден и това се оказа фатално за гостите. Само за две минути 64 и 65-а „Върбица“ преобърна резултата на 2:0 с попадения на Илия Ехлемов и точно изпълнена дузпа от Владимир Яков. Така завърши и срещата, ръководена отлично от хасковската съдийска бригада: Димитър Андреев, Иван Николо и Костадин Спасов.

Безмилостни резултати с по 4:0 постигнаха отборите от първата тройка във временното класиране. Най-интересният двубой обаче се състоя в неделя на стадион „Младост“. В него ОФК „Хасково“ срази „Хасково – 2022“ с 4:0 и така момчетата на треньора Живко Иробалиев се го върнаха на своите опоненти за загубата с 2:3 през есента. Първи още в 5-ата минута се разписа от 25 метра Велин Желязков за 1:0.

До края на първата част по още един гол за класиката добавиха Ерен Емин и Ахмед Рамадан.

През втората част символичните гости се опитаха да върнат интригата, но Емрах Юсуф уцели греда, а ударите на Габриел Калеканов и Берг Шефкет бяха отразени от вратаря на домакините Кристиян Александров.

Още две победи като гости постигнаха останалите лидери в групата. „Харманли“ вкара 4 безответни гола на „Раковски – 1923“ в Ивайловград, а същото стори и „Любимец – 2000“ при визитата си на „Саяна – 2“ в Горски извор.

Два кръга преди края остава да проследим борбата за второто и трето място и кой ще вземе приза за голмайстор за сезон 2023-2024 г. Засега там води Николай Аргатов от „Любимец – 2000“ с 23 гола, следван от „Кирчо Крумов“ от ОФК „Хасково“ с 19, Хакан Мустафа от ФК „Харманли“ – 17 и Марко Марков от „Хеброс – 1921“ с 16 точни попадения.

Следващият 21-ви кръг ще се състои на 11-12 май от 18.00 часа.

Временно класиране

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 30, 2024 09:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама