Атлет №1 стартира годината с нова техника и победа

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 18, 2024 08:52

Атлет №1 стартира годината с нова техника и победа

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 03/1075, година XXl, 10 - 25 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

През 2023 година Божидар Саръбоюков от клуб „Хеброс“ в Харманли започна успешно годината си в спорта. Той спечели първото състезание за тази година – международния турнир „Академик“ в София.

В сектора за скок дължина при мъжете, Саръбоюков постигна резултат от 7.87 метра, което го нарежда на първо място. Той успя да постигне този резултат още в първия си опит. В следващите си успешни опити на състезанието, той успя да достигне 7.84 м и 7.79 м.

Интересното е, че това състезание беше и първият път, в който Саръбоюков използва нова техника в скоковете с двойна ножица. Преди това, той и треньорът му са заявили, че започнали да тренират с новата техника след Световното първенство в Будапеща през август миналата година.

Личният рекорд на Саръбоюков в зала е 7.97 м от Европейското първенство в Истанбул през март миналата година, а на открито има 8.22 м от Европейското за юноши в Йерусалим. Тези резултати го правят един от най-добрите скокачи в България и му осигуряват званието Атлет №1 в страната.

Снимка: Атлетика

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 18, 2024 08:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама