Анастас Карчев участва в Стратегическия съвет по ТГС

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 23, 2023 08:00

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз", бр. 33/1057, 8 - 14 септември 2023 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Калина Райкова

Кметът на община Свиленград Анастас Карчев участва в Стратегическия съвет по програмата за Трансгранично сътрудничество INTERREG България – Турция 2021 – 2027. Събитието се състоя в Одрин на 29 август, а той бе поканен като представител на Националното сдружение на общините в Република България.
В рамките на срещата в турския град бе разгледана Специфична цел 1 на Териториалната стратегия на програмата: „Постигане на устойчив и приобщаващ икономически растеж, основан на повишена конкурентоспособност на местната икономика, цифрова и зелена трансформация”. Съветът оцени 36 проектни предложения по- дадени по първата покана на програмата. Предстои финалният етап на оценка на предложените концепции, а одобрените ще бъдат поканени да разработят и подадат пълни проекти, които ще получат финансиране и ще се реализират в трансграничния регион.

Снимка: ОбА – Свиленград

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 23, 2023 08:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама