Ще сменят водопроводи на шест улици в Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2022 08:04

Ще сменят водопроводи на шест улици в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 8 - 14 април 2022 г., брой 14/992, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Рехабилитация на водопроводната мрежа за 1 765 335,83 лева без ДДС е предвидено да се извърши в община Тополовград. За това е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните работи.
Инвестиционният проект предвижда реконструкция на ВиК инсталация по шест улици с обща дължина 1 880 м и обхваща „Миньорска“, „Варна“, „София“, „Бенковски“, „Пирин“ и „Родопи“.
В поръчката е записано, че във вътрешната водопроводна мрежа на Тополовград преобладават етернитови тръби с диаметър ф100, ф80 и ф60, както и стоманени такива. Изграждана е в периода 1931 – 1970 г. Тя е достатъчна за задоволяване на нуждите от вода на населението в града, но състоянието ѝ не е добро поради дългата експлоатация на тръбите и съответно високата степен на амортизация. През последните 10 години експлоатационното дружество със собствени средства е подменило само някои участъци от мрежата.
Водоснабдяването на града е сложно, с неколкократно препомпване на водата и преодоляване на голямата денивелация от 150 m, а пресеченият терен налага захранването на четири зони, като всяка се захранва от отделен напорен резервоар.
На този етап Тополовград не е на режим и водоизточниците имат ресурс да покрият нуждите от вода на града, т.е. няма недостиг на вода.
Крайният срок за подаване на документи за участие в поръчката е 26 април 2022 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2022 08:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама