Широки срещу тесни зимни гуми: Няма значение какви ще изберете

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 20, 2023 11:52

Широки срещу тесни зимни гуми: Няма значение какви ще изберете

Акценти

  • Общото мнение е, че трябва да се стесните за зимните си гуми, но тестовете в реалния свят показват, че това няма значение.

Свързани публикации

Общото мнение е, че зимните си гуми трябва да са по-тесни, но тестовете показват, че това няма значение.

Ето една вековна теория, която предполага, че човек трябва да кара с по-тесни гуми през зимата, защото по-тясната гума оказва по-голям натиск върху по-малък контактен пластир, като по този начин генерира повече сцепление. Контрастиращият аргумент е, че трябва да използвате по-широка гума, тъй като по-голямата повърхност на пътя ще генерира повече сцепление. Но както Джонатан Бенсън от Tire Reviews откри, няма значение дали ще отидете по-широко или по-тясно за зимната си настройка.

Бенсън искал сам да тества теорията за по-широки срещу по-тесни зимни гуми, така че той се снабдил с четири комплекта гуми Hankook, за да се движи с BMW Серия 3 около покрит със сняг затворен курс, всеки по-широк от следващия. Гумите варират от 205 ширина на сечението до 275s, като 205s са монтирани на 16-инчови джанти, 225s почиват на 18s, а 255s и 275s са монтирани на 19-инчови джанти.

Въпреки че е имало субективни разлики в усещането и обратната връзка между размерите, цифрите не лъжат. Най-тясната гума се представила най-добре в тестовете за ускорение, но се представила зла, когато става въпрос за спиране. А за време на обиколка средната гума с ширина на сечението 225 се представила най-добре. Но всички резултати са толкова близки, че вероятно няма да забележите разликата.

Основното заключение, казва Tire Reviews, е, че ще откриете повече разлики при представяне между добра зимна гума и лоша зимна гума, със същия размер. Така че, ако пазарувате зимни гума, най-добре е да се съсредоточите върху марки с добри отзиви, а не да подчертавате какъв размер трябва да изберете.

Източник:

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 20, 2023 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама