Читалище „Дружба“ отново се размина с ремонта си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 21, 2022 08:05

Читалище „Дружба“ отново се размина с ремонта си

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 февруари 2022 г., брой 7/985 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Обществената поръчка за ремонт на сградата на читалище „Дружба“ в Харманли отново е прекратена. Това става ясно от публикувано съобщение на кмета на община Харманли Мария Киркова. Като основание за прекратяването е отказ на избрания изпълнител „Сетатех“ ЕООД да подпише договор.
Софийското дружество бе класирано на първо място и избрано за изпълнител на последната обществена поръчка.
В съобщението на Общината е записано, че на 25 януари 2022 г. на електронна поща в деловодството на администрацията е постъпило писмо от управителя на избрания изпълнител, в което е описано, че „дружество „Сетатех“ ЕООД желае да оттегли първоначално подадената офертата. Капацитетът на дружеството не позволява поемането на ангажимент към община Харманли, тъй като счита, че няма да може да изпълни договора, поради възникнали непредвидени обстоятелства, изразяващи се в рязкото увеличение на строителните материали на пазара“.
Парите за този ремонт на сградата на читалището „Дружба“ бяха 829 166, 77 лева без ДДС и бяха отпуснати с Министерско постановление №165 от 7 август 2018 година, обнародвано в ДВ. бр. 67 от 14.08.2018 г.
Първата поръчка е „Инженеринг – проектиране, изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор на обект: „Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870“ – гр. Харманли“ бе обявена през есента на 2018 година.
От тогава досега е прекратявана три пъти.
Преди месец кметът Мария Киркова каза, че парите за ремонта все още са в сметката на Общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 21, 2022 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама