Читалището в Тополовград се готви за своята 130-годишнина

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 8, 2023 14:33

Читалището в Тополовград се готви за своята 130-годишнина

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 46/1070, година XX, 08 - 14 декември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

През следващата 2024 г. най-голямата и въобще най-значимата институция в община Тополовград, водеща се като културно-просветна, а вече и като „Център за общностно развитие“, ще празнува 130 години от своето създаване. Затова цялата дейност през следващата година, а и останалите през мандата до 2026 г., ще бъдат под знака на това събитие. На преминалото наскоро Общо събрание на читалището бяха приети и съответните насоки, за да може това да се получи.
Сред тях са разширяване обхвата на участниците в творческите формации с акцент върху привличането на подрастващите и младите хора и кандидатстване с проекти за финансиране на дейността на читалището от Европейските фондове.

На 5 декември в НЧ „Развитие – 1893” Владимир Дръндаревски представи за пръв път в Елхово своята „Книга за щастието”. На своите елховски читатели той предложи творба, която представлява завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно и достъпно понятието щастие. За творбата си авторът каза, че е първата, която дава точните понятия, свързани с щастието, развива уникална, пълномащабна теория, разкриваща неговите нюанси в живота и най-важното – дава конкретните решения на всичко, свързано с щастието. Събитието уважиха г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово и десетки граждани.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 8, 2023 14:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама