Четири състава на Галина Христова се изявиха на концерт в зала 1 на НДК

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 19, 2024 10:42

Четири състава на Галина Христова се изявиха на концерт в зала 1 на НДК

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 19/1091, година XXl, 17 - май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Галина Христова и ръководените от нея четири танцови състава достойно представиха областта на най-грандиозния танцов спектакъл в София „Шуменската гара“. В него участваха ТС „Сакарци“ – Любимец, ТС „Илинден“ – Свиленград, ТК „Гергана“ и ДЮТС „Хорищенци“ – Харманли. Те бяха сред 40-те танцови формации от цялата страна, които на 11 май танцуваха в зала 1 на НДК.
Всички участници танцуваха в един ритъм с още 1533 танцьори пред 4000 човека публика. Професионалисти и аматьори заедно на една сцена се обединиха от любовта към българския фолклор.
Уникално разнообразие на музика, танци и костюми, много весело настроение, съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и режисура. На всичко това станаха свидетели зрителите в залата.
За събитието Галина Христова споделя: „Благодарим за указаната чест и възможност да сме част от този грандиозен спектакъл „Шуменската гара“! За нас беше уникално преживяване! Този ден никога няма да се повтори и никога няма да се забрави! Благодарим на организаторите!“

Организатори на спектакъла са Фондация “Българе” и сдружение „Асоциацията на хореографите в България“. Продуцент, сценарист и режисьор – Христо Димитров.
„Шуменската гара“ се състоя със съдействието на община Шумен.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 19, 2024 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама