Цените на дините в Любимец се сринаха

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 29, 2022 15:46

Цените на дините в Любимец се сринаха

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 юли - 4 август 2022 г., брой 28//1006, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

В Любимец на импровизираната борса изкупната цена на дините стигна под 15 ст. за килограм. Продавачи и производители се оплакват, че цената им този сезон е рекордно ниска.
„Идват и ни предлагат 10-15 ст. за килограм. За 2 тона ми дават 200 лева“, се оплака производител.
От двете страни на улицата до гарата и съседната, до бившия винпром, има стотици бусове, коли, каруци и ремаркета, натоварени с дини.
Собствениците им се надяват да го продадат на изгодна цена и да спечелят, но от цените, които им предлагат, едва ли ще си изкарат вложените средства.
Те са ядосани на държавата, на изкупвачи, на румънци, на гърци и на турци, чиято стока им подбива цената, и на най-вече на тези, които не ги защитават.
До преди седмица на пазара имаше дини, отглеждани под найлон. След тях на пазара се появиха и плодове, отгледани по открит метод, но цената им не удовлетворява продавачите.
Пазар за дини в страната има, но големите търговци не предпочитат да купуват от тук. Причината е, че производителите не издават фактури. А те не го правят, защото трябва да платят и ДДС.
В Любимец, на импровизираната борса изкупната цена на дините стигна под 15 ст. за килограм. Продавачи и производители се оплакват, че цената им този сезон е рекордно ниска.

Идват и ни предлагат 10 – 15 ст. за килограм. За 2 тона ми дават 200 лева,“ се оплака производител.

От двете страни на улицата до гарата и съседната, до бившия винпром има стотици бусове, коли, каруци и ремаркета, натоварени с дини.

Собствениците им се надяват да го продадат на изгодна цена и да спечелят, но от цените, които им предлагат едва ли ще си изкарат вложените средства.

Те са ядосани на държавата, на изкупвачи, на румънци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 29, 2022 15:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама