Христо Стоичков и футболни надежди ще почетат паметта на Сава Савов

Сакарнюз
От Сакарнюз август 16, 2017 08:41

Христо Стоичков и футболни надежди ще почетат паметта на Сава Савов

Милена Митева

Турнир в памет на треньора на Христо Стоичков – Сава Савов ще събере футболни надежди в Харманли. На него ще присъства и Камата, който се очаква да пристигне от Америка. На 18 септември, понеделник, на стадион „Хеброс”, футболисти, родени през 2005 година и част от отборите на „Юнайтед” – Пловдив, „Марица” – Пловдив, „Харманли – 04”, „АФК” – Хасково, ще се съберат, за да почетат паметта на известния треньор. Те ще изиграят четири приятелски срещи, след което ще бъдат наградени. Идеята за това събитие е на сина на Савов – Иван Савов, който се надява турнирът да стане традиционен.
Всички, които желаят да присъстват на събитието, трябва да знаят, че то започва в 15:00 часа. Гости се очакват от Пловдив и Хасково.
Домакините очакват съдействие от община Харманли.

Сава Савов е дългогодишният спортен деятел и един от първите треньори на Христо Стоичков. Той почина на 71 годишна възраст. Дълги години е работил в ДЮШ „Ботев“ – Пловдив, за да стигне и до поста изпълнителен директор на клуба през 2009 година.
 Сава Савов е човекът, който прибира Стоичков в Харманли, след като Камата е освободен от „Марица“ и е обявен за безперспективен. Той намира място и в биографичния филм на легендарната ни „Осмица“.

снимка: Интернет

Сакарнюз
От Сакарнюз август 16, 2017 08:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама