Хиляди се поклониха пред мощите на Св. Св. Кирил и Методий

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 30, 2022 09:53

Хиляди се поклониха пред мощите на Св. Св. Кирил и Методий

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 27 май – 2 юни 2022 г., брой 20/998, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Хиляди българи се наредиха на опашка пред мощите на Св. Св. Кирил и Методий. Те пристигнаха за първи път у нас и въобще на славянска провославна земя. Изложени бяха в софийския храм „Света Неделя” на 23-и по обед и стояха до 25-и.

Половината хотели запазват настанените в тях бежанци. Новата хуманитарна програма за настаняване на разселени украинци започва от 1 юни и предвижда два варианта – 15 лв. за легло и храна или 10 лв. само за легло.

Русия продължава да изнася крадено от нашествениците зърно от Украйна. Нови сателитни снимки на Maxar показват как два кораба се товарят в окупирания Крим, съобщава CNN.

Певци, танцьори и музиканти от Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ в Хасково участваха в тържество в Одрин по случай празника на славянските просветители.

Турският посланик пристигна на българо-турската граница заради проблемите с фитосанитарния контрол у нас, който се извършва само от една фирма.

Временният директор на РИОСВ – Хасково Наталия Пачеманова е спечелила конкурса за длъжността, обяви в ефира на бТВ министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

73,1 години е средната продължителност на живота на населението в Хасковска област, сочат последните данни на Националния статистически институт.

Появиха се първи усложнения след ухапване от заразени кърлежи, регистрирани в Хасковска област.

40-годишен земеделец от голяма община в областта декларирал 1,4 млн. лв. доходи в НАП-Хасково.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 30, 2022 09:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама