Харманли подписа проекти за 6 млн. лв., Тополовград за 17 млн.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 26, 2024 08:21

Харманли подписа проекти за 6 млн. лв., Тополовград за 17 млн.

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Кметовете на общини през миналата седмица подписаха споразумения с министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков за проекти, свързани с инфраструктурата.
Божин Божинов сложи подписа си под финансиране за 17 983 000 лв. То включва рехабилитация и реконструкция на площад „Александър Стамболийски“ за 1 316 000 лв. Отделени са средства за водопроводи по четири улици в Тополовград – „Москва“, „Трети март“, „Искър“ и „Васил Левски“, на стойност е 5 949 800 лв.
Останалата сума е за реконструкция на водопроводната мрежа в село Орешник.
Кметът на Харманли – Мария Киркова, подписа споразумения за финансиране и изпълнение на 6 проекта на обща стойност 6 414 700 лв.
Вече са осигурени пари за „златния“ път до село Шишманово, който тя излъга, че няма да се прави. За рехабилитация и реконструкция на път NKV 1217/II-76, Богомил – Харманли/ Българин – Шишманово от км. 0+000 – 1+300 ще бъдат усвоени 1 609 700 лв.
Останалите проекти са:
• Ремонт на съществуваща водопроводна мрежа, сградни отклонения и рехабилитация на улична мрежа в малките населени места на община Харманли на стойност 2 900 000 лева.
• Рехабилитация и реконструкция с подмяна на водопровод по улица „Петко Каравелов“ в участъка от ул. „Ал. Стамболийски“ до ул. „Васил Левски“, гр. Харманли – 470 000 лв.
• Рехабилитация и реконструкция с подмяна на водопровод по улица „П. и П. Славейкови“ в участъка от бул. „България“ до ул. „Цар Самуил“, гр. Харманли – 405 000 лв.
• Рехабилитация и реконструкция с подмяна на водопровод по улица „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Балкан“ до ул. „Люле Бургас“, гр. Харманли – 820 000 лв.
• Рехабилитация и реконструкция с подмяна на водопровод по улица „Искър“ в участъка от ул. „Г. М. Димитров“ до ул. „Капитан Петко войвода“, гр. Харманли – 210 000 лв.
Част от процедурите за избор на изпълнител за СМР са обявени, а за другите е подготвена документацията и предстои обявяване на обществените поръчки, информират от Общината.

На 13 март над 40 кмета подписаха споразумения за финансиране на общински проекти, определени като приоритетни и финансирани от държавния бюджет. Сред тях бяха кметове и заместник-кметове на общините Любимец, Ивайловград, Харманли, Тополовград, Плевен, Летница, Иваново, Две Могили, Суворово, Чирпан, Бургас, Лесичово, Шабла, Търговище, Тервел, Бяла Слатина, Казанлък, Козлодуй, Сапарева баня, Момчилград, Кресна, Долни Чифлик, Хисаря, Гоце Делчев, Опака, Мъглиж, Царево, Нови пазар, Златоград, Сърница и др.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 26, 2024 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама