Харманлийци нямат оплаквания от двете концесии

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2023 15:10

Харманлийци нямат оплаквания от двете концесии

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 – 9 март 2023 г., брой 9/1033, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Няма никакви оплаквания или забележки по отношение изпълнение на концесиите в Харманли. Това стана ясно на последното заседание на ОбС – Харманли. На него кметът Мария Киркова бе внесла докладна за „одобряване на годишен отчет за изпълнението на сключените концесионни договори на обекти, находящи се на територията на Община Харманли, за 2022г..

Съветникът Николай Георгиев попита кмета колко проверки по сигнали са направени относно концесионните договори и какви предписания е дала комисията.

„Точна бройка не мога да кажа, но тя е дала предписания относно чистотата, относно засаждането и отчупените дървета и относно поддържаните уреди уреди,“ отговори госпожа Киркова и допълни, че „непрекъснато се правят проверки относно чистотата.“
Васил Камберов, началник отдел „Икономика и общинска собственост“ каза, че за миналата година няма подаден нито един писмен сигнал, свързан с изпълнението на  концесионни договори.

„По сигнал ли трябва да се правят проверки,“ го репликира го Георгиев, а от ГЕРБ подметнаха „защо го слушате Николай, той не разбира“

Кои са обектите на концесия?

Община Харманли има Договор № 388 от 10.06.2015г. за „Управление и стопанисване на Градска градина – Харманли, ползване на изградените обекти в нея и извършване на дейности, свързани с тях“, с концесионер “Бонев Комерс” ЕООД, за срок от 15г. В него е записано, че „там се осигуряват условия за отдих, любителски спорт, културни дейности и прояви, социални контакти и развлечения.“ Становището на общината е, че „проектите, предвидени в инвестиционното предложение, неразделна част от концесионния договор са изпълнени в сроковете, предвидени в договора.“

Годишното концесионно възнаграждение за 2022г., дължимо до 31.01.2022г., е в 5 113.67 лева без ДДС и е изплатено.

Другият Договор е от 01.07.1999 г. за строителство ”Доизграждане и експлоатация на два броя тенис-кортове и прилежащ терен ”Градски парк” в гр. Харманли“, с концесионер “ИН-99” ООД, за срок от 15г. С решение №566 от 20.12.2001г. на Общински съвет Харманли договора е удължен от 15 на 35 г.

Към момента на изготвяне на настоящия отчет концесионера дължи 1 141.69лв. от концесионното възнаграждение за 2022 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2023 15:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама