Харманлийци искат по-строги мерки срещу бежанците

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 30, 2021 21:06

Харманлийци искат по-строги мерки срещу бежанците

Жители на Харманли се събраха на граждански протест срещу срещу поведението на мигрантите, които се движат свободно из града. Те се събраха пред сградата на читалището, от където с шествие по главната улица отидоха до Регистрационно-приемателния център (РПЦ). Там предадоха на директора Славчо Янев своите искания.

Протестът бе провокиран от случай преди седмица, когато група мигранти изпочупиха стъклата на бръснарница на друг мигрант. При инцидента нямаше пострадали българи, но местните хора, които бяха свидетели на случилото, поставиха въпроса защо чужди граждани могат да вилнеят в центъра на града.

На митинга съорганизаторът Деян Иванов заяви, че хората в града са под непрестанен стрес и „излиза, че ние сме бежанците, защото нас ни е страх.“

Колегата му Владимир Василев заяви, че има постоянен тормоз от бежанците над харманлийци. Повечето от тях били млади мъже, които се движат на групи, цапали, блъскали се в майки с деца.

Сред недоволните беше и кметът на града Мария Киркова, която заяви, че присъства като гражданин. „Подкрепям протеста, защото исканията са разумни. Харманлийци сме много толерантни хора, но напрежението, което съществува, означава, че нещо не е наред – добави тя и обобщи, че мигрантите освен правата си, трябва да изпълняват и задълженията си.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 30, 2021 21:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама