Футболен клуб „Бенковски“ -Симеоновград навърши 100 години

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 11, 2024 08:15

Футболен клуб „Бенковски“ -Симеоновград навърши 100 години

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 26/1098, година XXl, 05 - 11 юли 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

На 28 юни 2024 г. се навършиха 100 години от създаването на ФК „Бенковски“ – Симеоновград. Началото е поставено на общоградско събрание в град Търново-Сеймен, където се приема устав, екип на клуба и ръководство. Футболистите се състезават с фланелки с червено-черни райета и бели гащета. Първите срещи са с отборите на Свиленград, Харманли и Нова Загора.
Шест пъти футболният клуб печели баражите за зона „Тракия“ и Югоизточна „В“ футболна група. Многократен шампион на регионална футболна група на Хасково.
Детските отбори на клуба често са завоювали призови места в участията си в различни турнири. През своя 100-годишен живот клубът е съществувал благодарение на кметовете на града и много благодетели. Редно е техните имена да бъдат споменати и запомнени: благодетели – Колю Иванов, Вълко Канев, Жеко Канев, Васил Делчев, Динко Пенев, Станимир Каролев, Иван Демерджиев, Иван Атанасов, Петьо Бозуков, Янчо Илчев, Атанас Атанасов, кметове – Георги Медникаров, Стоян Иванов, Гено Василев, Румяна Бозукова и Пейчо Стайков.
Тези 100 години футбол бяха извървени успешно и достойно не само за ”Бенковски”, а и за целия Симеоновград. И както е казал народът ни: „Не се гаси туй, що не гасне!“ Така и футболният клуб ще продължи да се споменава и да съществува в душите и сърцата на симеоновградчаните, които пазят духа на славното минало и се гордеят с името „Бенковски“! Само „Бенковски“!

Източник: Фейсбук
страницата на „Бенковски“

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 11, 2024 08:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама