Фотоволтаици на 15 дка може да се появят край Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 5, 2022 20:56

Фотоволтаици на 15 дка може  да се появят край Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 1 - 7 април 2022 г., брой 13/991, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Фотоволтаична централа с мощност до 1,5 MW има намерение да изгради фирма от с. Светослав, община Стамболово. От „Ем Пи Ви“ ЕООД са поискали разрешение за изработване на Подробен устройствен план на незастроен общински терен в Промишлена зона „Изток“ на площ от 15 900 кв. м.
В описание на инвестиционното намерение е записано, че изграждането на фотоволтаичната централа ще се състои от следните елементи: фотоволтаични модули, кабели, инверторни блокове, разпределителни уредби, ел. проводници.
Панелите ще бъдат монтирани на метални колони с височина 2000 мм от кота 0 и дълбочина 1560 мм. Размерът на модулите ще бъде 0,982 м х 1,324 м. Те ще бъдат разположени под наклон спрямо хоризонта с ориентация перпендикулярно на падащите слънчеви лъчи (30-34 градуса). Всички модули ще са разположени в редове в посока изток-запад, така че лицевата страна на панелите да бъде насочена на юг и съответно да се получи и желания наклон спрямо xopизонта.
Лицевата страна на модулите представлява прозрачно стъкло с монтирани зад него силициеви фотоелементи, поглъщащи част от слънчевите лъчи.
Конструкцията на модулите е подсилена с алуминиеви рамки, а електрическите контакти са на тилната повърхност, затворени херметично против влага.
Всички проводници са с подобрена двойна изолация, гарантирана устойчивост спрямо температурни колебания и UV радиация.
От РИОСВ – Хасково са дали разрешение за изграждането ѝ, сега предстои ОбС да вземе решение.
Фирма „Ем Пи Пи Ви“ поиска да прави подобни фотоволтаици край село Славяново, Харманлийско, на държавна земя, но общинските съветници не дадоха разрешение за това.
„Ем Пи Ви“ ЕООД е с адрес с. Светослав, общ. Стамболово, и е основана през 2009 г. Едноличен собственик е Кирил Латев Кирилов, с внесен капитал 120 000 лева.
Основна дейност по Национален класификатор на Икономическите дейности (НКИД) е: Производство на електрическа енергия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 5, 2022 20:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама