Филм проследява 130-годишната история на читалище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 26, 2024 07:41

Филм проследява 130-годишната история на читалище

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 20/1092, година XXl, 24 - 30 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Церемония за награждаване на най-малките художници на Тополовград и официалната премиера на филма „Сценични отблясъци“. Това бяха събитията, които се проведоха на 21 май и бяха посветени на 130-годишнината от създаването на читалището в Тополовград и на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и Ден на Тополовград.
В Детския конкурс за рисунка „Сакарска палитра“ участваха 26 деца и ученици от ДГ „Щастливо детство“, начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Д-р Петър Берон, които представиха 31 рисунки.
Малките художници бяха разпределени в 4 възрастови групи, като за всички имаше грамоти за участие и награди за класираните на първите три места.
Голямата награда за изключително ярко дарование – статуетка „130 години читалище Тополовград“ бе присъдена на 16-годишната Борислава Георгиева.
Грамотите и наградите връчи председателят на Настоятелството Трифон Ламбов, а картините на децата са изложени във фоайето на читалищната сграда.
Филмът “Сценични отблясъци” , който бе представен, проследява историята и настоящето на тополовградското читалище и е създаден от екип: сценарист и режисьор Цветан Симеонов, оператор Емил Иванов и монтажист Валентин Емилов. Те бяха наградени от читалищното ръководство и от кмета на община Тополовград, след което бе прожектиран и самият филм.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 26, 2024 07:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама