Фармацевти представиха предимствата на професията си в Харманлийско училище

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 27, 2024 08:14

Фармацевти представиха предимствата на професията си в Харманлийско училище

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Фармацевти се срещнаха с ученици в опит да ги заинтригуват да продължат образованието си по тази специалност. Пред ученици от 11. и 12. клас се представиха Катя Стоянова, собственик на аптека в Харманли, и Ростислав Курдов – представител на Медицинския колеж към Тракийски университет – Стара Загора. Целта на посещението при младите хора бе да ги ориентират къде мога да продължат, след като завършат средното си образование.
Господин Курдов представи специалността “Фармацевт” и какво могат да научат при тях. За преподавателите каза, че са обучавани в чужбина и преподават в чужбина. „Те са със изключително висок практически и научен рейтинг, а студентите излизат от колежа абсолютно подготвени за работодателя си“, наблегна той.
Катя Стоянова бе по-практична. Тя заяви, че всеки, който успее да влезе в този колеж, тя ще поеме разходите му за 6 семестъра, колкото трае обучението. Нещо повече, тя предлага и работа в аптеката, за което ще получават и заплата, за да не бъдат в тежест на родителите си.
Ростислав Курдов сподели, че фармацията е практика и не е нещо което се зубри, което повечето ученици мразят.
„Професията е достатъчно динамична, за да ви забавлява и с нея може спокойно да се пенсионирате, защото тя не зависи от възрастта“, допълни той и каза, че университета обезпечава студентите си с реновирани общежития.
Стана ясно, че с тази професия може да се печели от 1500 до 2000 лева месечно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 27, 2024 08:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама