У нас и в Гърция COVID-19 намалява, в Турция расте

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2021 17:11

У нас и в Гърция COVID-19 намалява, в Турция расте

Акценти

  • Регионален вестник, # 15/947 година XVIII, 16 - 22 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Докато в нашата страна и Гърция се облекчават мерките срещу коронавируса, в Турция те се затягат. В южната ни съседка са разтревожени от нарастващия брой болни и вземат още по-строги мерки.
В нашата страна след лек спад на заразените от 12 април се допускат посещенията в заведенията за хранене и развлечения при използване, но не повече от 50% от капацитета им, ограничено работно време между 6:00 и 23:00 часа.
От 16 април са разрешени посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им.
От 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове, молове.
От 29 април се разрешават посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове, но не повече от 50% от капацитета им.
След като в Турция се наблюдава сериозен ръст на заболелите, на 13 април турският президент Реджеп Ердоган обяви частично затваряне /локдаун/ през следващите две седмици, като една от главните мерки за овладяване на епидемията от COVID-19 в страната. Комендантски час от 19:00 ч. вечерта до 5:00 ч. сутринта /забрана за излизане от къщи/ се въ-вежда във всички окръзи на страната през седмицата.
Затварят се ресторантите и сладкарниците, които ще обслужват чрез кетъринг през целия месец Рамазан.
Затварят се спортните салони, масажните салони, плувните басейни. Отменят се сватбите и увеселенията, като годежи, изпращане, празнуване на годишнини и т.н.
Отменят се междуградските пътувания.
Пътуванията до там се извършват само след актуален PCR тест.
Гърция, която разчита на туризма през топлите месеци, е решила от следващата седмица да отмени някои от ограниченията за пътници от Европейския съюз, които са ваксинирани или са с негативен тест за COVID-19.
Страната, която се възстановява от финансова криза, продължила десет години, обяви, че от средата на май ще отвори туристическия си сектор – ключов двигател за икономиката, отбелязва „Ройтерс”.
В момента всички пътници, пристигащи в Гърция, трябва да представят негативен тест и да бъдат карантинирани за 7 дни.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2021 17:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама