Ученици участваха в симулативен процес срещу водач, употребил наркотици

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2023 18:35

Ученици участваха в симулативен процес срещу водач, употребил наркотици

Акценти

  • Те имаха възможност да задават въпроси към магистратите от Районен съд Харманли, коментираха как протича наказателния процес и какво е предвиденото наказание за извършеното деяние.

Свързани публикации

Ученици участваха в симулативен процес за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Това стана днес в Районен съд Харманли, който бе обявен за Ден на отворените врати“, а в него взеха участие ученици от училищата СУ „Неофит Рилски“, Харманли и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Хасково.

Председателят на Районен съд – Харманли съдия Минка Китова благодари на всички за проявения интерес към инициативата.

Учениците, които бяха подготвени със съдействието на адв. Надежда Колева от Адвокатска колегия имаха възможност и да се запознаят отблизо с дейността на съда, с правомощията и ролята на съдебната система в обществения живот.

Те влязоха в ролята на съдия, прокурор, съдебни заседатели, секретар, адвокат, подсъдим, а в заседанието, в качеството на свидетел участие взе инспектор Васил Георгиев от Пътна полиция към РУ – „Полиция“ Харманли, който демонстрира пред учениците процедурата по вземане на проба за употреба на наркотични вещества и за такава за употреба на алкохол и последиците при отчитане на положителен резултат.

След приключване на заседанието съдия Минка Китова и колегата ѝ Веселин Коларов, разясниха на децата правните последици от извършването на престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, след което съдия Китова им връчи грамоти и Конституцията на България.Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 20, 2023 18:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама