Ученици от Харманли спечелиха състезание по роботика, предстои им представяне в Атина

Сакарнюз
От Сакарнюз март 23, 2024 18:59

Ученици от Харманли спечелиха състезание по роботика, предстои им представяне в Атина

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Отборът по роботика към НУ „Алеко Константинов“ – Харманли спечели национално състезание по роботика и STEM (пилотно), което се проведе на 16 март в Разград.
Темата на състезанието беше „Средиземноморието: източник на живот и култура“, а организатор на събитието – STEM Education.
Участници имаше и от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли и от градовете Разград, Шумен и Русе. Отборите на петте училища демонстрираха умения и креативност в създаването на роботи и механизми. В първия етап от състезанието учениците заедно със своите ментори разработиха проекти, които решават екологични проблеми в Средиземноморието.
Във втория етап създадоха роботи, които играят футбол един срещу друг.
Първо място и в двата кръга – робоинженер и робофутбол, завоюва отборът на училище „Алеко Константинов“. Сега им предстои още по-голямо предизвикателство – да представят България на финалите в Атина, Гърция, където ще се надпреварват със свои връстници от още 20 държави.
След победата директорът на училището чрез пост в социалните мрежи призова цялата общественост на града да се включи в инициативата по събиране на необходима сума от 8000 лв., за да успеят учениците да отидат и завоюват нови успехи за училището, града и страната ни.
За целта ще бъде поставена дарителска кутия в училището.

Специалната награда на публиката бе връчена на учениците от ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, които спечелиха и второто място в категорията робофутбол.

Сакарнюз
От Сакарнюз март 23, 2024 18:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама