Участници в рали „Алгау – Ориент“ се отбиха в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 7, 2010 08:25

<strong>Участници в рали „Алгау – Ориент“ се отбиха в Харманли</strong>

Акценти

  • Вестник "НОВИНИ", Брой 18/576 от 6 до 13 май 2010 г.

Свързани публикации

Шестима германци, участници в ретро рали Алгау – Ориент в понеделник се отбиха в Харманли за почивка. Те отседнаха в ресторанта на Градската градина, където бяха посрещнати от гайдаря бай Христо Шопов. Опитаха български гозби, слушаха автентична народна музика. След това си записаха рецептите на ястията, за които казаха, че много им харесали.

Петимата мъже – Ули, Стефан, Андреас – Стоки, Свен, и Андреас Швааб и жената Анет са от най-различни професии – конфликт мениджър, архитект, стратегически купувач и са на възраст от 22 до 36 години. Те са от отбора на Солигол (Soligol) от Регенсбург.

Във вторник сутринта за кратко разгледаха центъра на Харманли и отпътуваха за Турция. Крайната им цел е столицата на Йордания – Аман. Там трябва да пристигнат най-късно до 11 май. На 16 май е официалното тържество, когато ще обявят победителите.

В петото издание на ралито участват 98 отбора от различни градове на Германия. Наградата на за първия отбор е камила, която те обикновено предоставят на нуждаещи се в страната. Автомобилите с които са пристигнали ще бъдат предоставени в Йордания за добра кауза.

Самото рали започна на 30 април и е евтина алтернатива на другото – Париж-Дакар. Отборите, които участват трябва да спазват редица условия и правила. Колите им не трябва да са по-скъпи от 1111.11 евро, имат ограничения в разходите и не могат да се движат по магистрали. Както във футбола, взетите решения са въпрос на факти. Жалби и протести, се отказват. Мъмрене и обидите не са приети,

В сайта им е обяснено, че то е предназначено за по-добро международно разбирателство с цел създаване контакти с други култури. Реализира от хора, които мечтаят за участия в приключения. Имат съдействие от Организацията на обединените нации и Световна продоволствена програма Световната програма по прехраната.

В сряда до 8.30 часа трябва да пристигнат в Истанбул, където ще се съберат всичките 98 отбора. Там пред телевизия ще трябва изпеят разучена турска детска песничка, която получиха по интернет предишния ден. Предстои им посещение на Синята джамия, а след това с ферибот се прехвърлят в азиатската част на Турция. Имат планирано посещение в Дом за инвалидни деца, където ще им раздадат инвалидни столове и дрехи и играчки.

Следващата им спирка е Дамаск Сирия. Там всички екипи трябва да дадат отчет на Организационния комитет какво са видели, заснели и записали в страните откъдето са минали.

В Сирия ще посетят още един град. Там всеки един ще трябва да покаже уменията си с колата, с която е дошъл. След това им определят маршрут кой най-бързо ще стигне до финала в Аман. Това трябва да стане на 11 май, а пет дни след това на специално тържество ще бъдат обявени и победителите. Дотогава имат лично време да разгледат държавата.

Правила на играта

В него могат да участват сама автомобили, които са най-малко 20 години, или не струват повече от 1111,11 евро. Всеки екип се състои от 4 участника с 2 коли или 6 участника с 3 коли . От него в Аман трябва да пристигне най-малко в една кола

Маршрута е 5000 км, а отборите могат свободно да си избират пътя до там, но условието е да не пътуват повече от 666 км на ден.

Дневните им разходи не могат да бъдат повече от разходи 111.11 евро за участник

Отборите могат да нощуват в палатки или в квартири, които не струват повече от 10 евро на нощ

При пътуването не трябва да се използват магистрали освен когато това е договорено

Оценката на представените път книгата на всеки отбор ще се извършва от Организационен комитет.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 7, 2010 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама