Управниците на Маджарово си увеличиха с още 10% заплатите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2024 08:30

Управниците на Маджарово си увеличиха с още 10% заплатите

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 22/1094, година XXl, 07 - 13 юни 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Свързани публикации

С нови 10% бяха увеличени заплатите на управниците в община Маджарово. Това бе гласувано от всички съветници на заседание на ОбС на 25 април. На него кметът Ерджан Юсуф обясни, че това се прави след Постановление на Министерски съвет, с което се дава възможност това увеличение да е факт, а общинските служители ще получат допълнителни средства с издаването на негова заповед.
След това решение заплата на господин Юсуф, кмета на най-малката община в областта, стана 3740 лева.
Председателят на Общинския съвет Милен Иванов ще се разписва за 2900 лева. Това е разписано в Правилника за работа на Общинския съвет и то е 80% от възнаграждението на кмета на общината.
Зелиха Кязим Хасан, кмет на с. Долни главанак, и Шюкри Селим Камбер, на с. Тополово, ще се разписват за по 1520 лв. Колегата им на с. Долно съдиево – Сейдахмед Ахмед Мехмед – за 1470, на Бориславци – Димитър Димов Димитров – за 1430.
Кметът на с. Ръженово Алятин Мехмед Шакир ще получава в сметката си 1320 месечно, на с. Горни главанак Сунай Ибрахим Кадир – 1430, а Шукрие Мехмед Юсеин, управляваща с. Селска поляна – 1150 лв.
По 1030 ще са заплатите на Сезгин Мурад Али кмет на с. Румелия и на Гюлназ Мехмед Касаб – на с. Златоустово.
За изпълнение на задълженията общинският съветник получава месечно възнаграждение, което е 40% от средната брутна работна заплата в общинската администрация.
Средствата се осигуряват от бюджета на общината, дейност „Общински съвет“.
Предишното увеличение бе през ноември 2023 година. Тогава местният парламент опре-дели основно месечно възнаграждение на кмета на община Маджарово 3400,00 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2024 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама