Украинците са пробили до руската граница

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 12, 2022 16:52

Украинците са пробили до руската граница

Акценти

  • Виталий Ганчев каза, че "ситуацията се утежнява с всеки изминал час", като добави, че границата с Белгородска област на Русия вече е затворена.

Свързани публикации

Украинската армия е превзела села в северната част на страната и е пробила до руската граница. Това съобщи пред руската държавна телевизия „Россия-24“ в понеделник, 12 септември Виталий Ханчев. Той беше назначен наскоро от Русия за администратор на областта, след като руските войски окупираха региона.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче не се смути, като заяви, че операциите в Украйна ще продължат „докато не бъдат изпълнени всички първоначално поставени задачи“.

Валерий Марченко, кметът на Изюм, заяви пред Би Би Си, че украинската армия е в града му и държавният флаг е издигнат.

11 септември

Министерството на отбраната на Руската федерация за първи път от три дни разясни ситуацията в района на Харков. Игор Конашенков каза в събота, че „е проведена операция за съкращаване и прехвърляне на Изюмско-Балаклейската групировка на войските на територията на ДНР, проведени са редица отвличащи вниманието и демонстрационни дейности с посочване на реалните действия на войските. .“

10 септември

Ξ  Ръководителят на ВГА Ганчев: жителите на Харковска област незабавно да напуснат региона
Ръководителят Ръководителят на администрацията на Харковска област Виталий Ганчев се обърна към жителите на региона и ги призова незабавно да напуснат домовете си. Той подчерта, че ситуацията се развива „не по най-добрия начин“ поради постоянните обстрели на Въоръжените сили на Украйна.
„За съжаление врагът прави все повече и повече опити да унищожи нашите градове. В настоящата ситуация просто не мога да допусна смъртта на цивилни. Горещо препоръчвам да напуснете зоната на бойните действия“, каза в обръщението си началникът на ГВА .

Ξ  Русия прехвърля „Солнцепеки“ в посока Харков.
Руската армия транспортира тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А „Солнцепек“ в посока Харков. Това пише РИА Новости, позовавайки се на собствен кореспондент.

9 септември

Ξ  Доклад за ситуацията в Украйна: Освободителите са посрещнати с радостни възгласи и сълзи на радост. Украинските сили продължават да постигат значителни териториални успехи в множество сектори на фронтовата линия и изглежда са посрещани навсякъде с отворени обятия от цивилното население, някои от които прекараха повече от шест месеца под контрола на руските окупатори.

8 септември

Ξ  Жителите на Харковска област са евакуирани в Русия и ЛНР поради обстрела на Въоръжените сили на Украйна. 
Властите на Купянския район обявиха евакуация на жителите в Русия и ЛНР.

Ξ  „Коварният план“ на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация за Балаклия представлява заплаха за нейните жители.
Снимка, видео: Telegram

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 12, 2022 16:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама