Удачното семейно пазаруване – всеки ден, един път в седмицата, или?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 5, 2022 10:08

Удачното семейно пазаруване – всеки ден, един път в седмицата, или?

Акценти

  • Независимо кой вариант ще предпочетем за набавянето на нужните ни семейни продукти, важното е той да отговоря на нашето свободно време, желание и възможности.

Свързани публикации

Всяко семейство си има своето разбиране за това как да се осъществят покупките, за нужните битови продукти. Някои предпочитат това да става всеки ден, други избират един път в седмицата, а трети решават да пазаруват в по-голям интервал от изброените. Всеки един от тези избори си има своите предимства и недостатъци, като тук ще разгледаме именно тях.

Всеки ден

Предимството на този тип пазаруване е, че имаме възможност да подбираме точно това, което ни е нужно и точно това, което наистина желаем. Ако например искаме да си приготвим специална вечеря, спокойно можем да отидем до най-близкия магазин и да си закупим нужните за тази цел продукти. Така у дома ще разполагаме с точния брой продукти, които наистина ни трябват, като не запазваме или не складираме нищо за повече от 2-3 дни. Това минималистично пазаруване определено ни дава широката свобода да избираме точните и нужни за нас продукти. Но при него има и един наистина съществен недостатък, а това е нуждата от време. Ако имаме динамичен и ангажиран от към събития ден, да открием нужното време за делнични покупки може да се окаже наистина трудна задача. Затова следващият вариант може да се окаже по удачният избор за нас, но нека първо да го разгледаме.

Един път в седмицата

Това е един от най-предпочитаните и прилагани избори за семейно пазаруване и в това няма нищо случайно. Просто трябва да изберем един ден от седмицата (най често това е неделя), в който да отскочим до желаните от нас магазини, и да закупим нужните седмични продукти. Тук определено пестим изключително много време спрямо ежедневното пазаруване, но все пак и това си има някои свои недостатъци – ако по средата на седмицата решим, че вече не ни се консумират закупените от нас продукти, то има вероятност отново да трябва да посетим дадем магазин, за да закупим нужните към този момент продукти. Но, ако умеем наистина да си правим точно разпределен семеен план откъм пазаруване, развитието на този недостатък е малко вероятно. Сега в периода 14 март – 10 април можем да открием над 60 висококачествени продукта с до 50% отстъпка в магазините на Lidl в допълнение на техните седмичните промоции. Те са маркирани с познатата “Lidl цена” и включват едни от най-масовите и атрактивни предложения за родния потребител – стоки за трапезата и домакинството.

Независимо дали ще изберем ежедневно, един път в седмицата или на още по-голям интервал пазаруване, в този период можем лесно и бързо да открием любимите си продукти на изгодни цени, като същевременно планираме разходите и облекчаваме бюджета си.

Веднъж месечно

Този тип семейно пазаруване си има своите доста специфични особености, но все пак си е един напълно постижим вариант за набавянето на нужните продукти. Тук наистина трябва да си разчертаем изключително добре плана за покупки, и да знаем от какво ще имаме нужда за следващия месец. При изпълнението на тази задача трябва и добре да знаем, че ще ни е нужно някакво пространство в нашия дом, в което да съхраняваме закупените стоки – така по този начин ще спестим възможно най-много време спрямо другите две алтернативи за пазаруване, като месечният пазар ни дава възможност освен да оптимизираме семейния си бюджет, да разполагаме и с най-нужните за нас продукти.

Това беше нашият кратък разбор относно удачното семейно пазаруване, а вие не забравяйте да се възползвате от наистина страхотните отстъпки в магазините на Lidl, които са в допълнение на техните седмични промоции. Независимо кой вариант ще предпочетем за набавянето на нужните ни семейни продукти, важното е той да отговоря на нашето свободно време, желание и възможности.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 5, 2022 10:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама