Удариха гордостта на Путин, той си отмъсти с нападения над цивилни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 10, 2022 08:56

Удариха гордостта на Путин, той си отмъсти с нападения над цивилни

Акценти

  • Руският президент Владимир Путин окачестви взрива като "терористичен акт", а руските власти дори откриха "българска следа" в него.

Свързани публикации

10 октомври

В понеделник Русия предприе безразборен ракетен обстрел срещу цивилни цели в много украински градове, включително центъра на столицата Киев, където поне 8 души са загинали и десетки са ранени сред горящи коли и срутващи се сгради.

Експлозията на Кримския мост е терористична атака, насочена към унищожаване на критичната гражданска инфраструктура на Руската федерация, каза Путлер

7 октомври

Ξ  В района на Херсон въоръжените сили на Украйна удариха Дариевския мост от HIMARS, убивайки 5 души.

Военнослужещи от украинската армия атакуваха Дариевския мост, убивайки 5 души, съобщи Министерството на здравеопазването на Херсонска област.

Ξ  Доклад за ситуацията в Украйна: Руските сили бягат от офанзива в Херсон
Руските сили прекъсват контакта и се изтеглят от настъпващите украински войски, докато Киев натиска предимството си в южния район на Херсон, към бреговете на река Днепър.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че руските сили просто бягат от силите на Украйна, вместо да се окопават и защитават територия, която са окупирали от месеци.

Ξ  Мечтата на Путин за победа на Русия се изплъзва в Украйна

„Истината е на наша страна и истината е сила!“ Владимир Путин гръмна в микрофона на Червения площад миналата седмица след грандиозна церемония, на която той обяви четири големи части от украинска територия за част от Русия.

„Победата ще бъде наша!“

Но в реалния свят нещата изглеждат съвсем различно.

Стотици хиляди мъже бягат от Русия, вместо да бъдат мобилизирани да се бият в разширяваща се война.

И нещата вървят толкова зле на бойното поле, че г-н Путин и неговите лоялни привърженици сега преформулират това, което някога са твърдели, че е „денацификацията“ на Украйна и защитата на рускоезичните като екзистенциална борба срещу целия „колективен“ Запад.

4 октомври

Ξ  Членът на комисията по бюджет и данъци на Държавната дума Евгений Федоров в интервю за Pravda.Ru коментира изявленията на ръководителя на Омска област Александър Бурков, според които властите не могат да плащат пари на мобилизираните поради бюджет дефицит.

Ξ  Генерал Картаполов призова да спрем да лъжем за хода на СВО в Украйна
Генерал-полковник Андрей Картаполов, председател на комисията по отбрана на Държавната дума, каза в ефира на Solovyov.Live, че много руснаци получават информация за специалната операция не от руското министерство на отбраната, а от военни кореспонденти и губернатори.
Война

Руският президент Владимир Путин подписа федерален конституционен закон за приемането на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), както и на Херсонска и Запорожка област в състава на Русия.

Ξ  САЩ изпращат още HIMARS в подкрепа на офанзивите
Днес Пентагонът обяви поредния транш от военна помощ за украинските въоръжени сили, включващ, наред с други неща, още четири високомобилни артилерийски ракетни системи M142, или HIMARS, и управляеми 227-милиметрови ракети за стрелба с тях. На брифинг за пресата днес Лора Купър, заместник-помощник-секретар на отбраната за Русия, Украйна и Евразия, заяви, че пакетът, чиято обща стойност е 625 млн. долара, е специално предназначен да отговори на настоящите оперативни нужди на украинската армия и да помогне на нейните сили да продължат напредъка си срещу руските си противници.

1 октомври

Ξ  Байдън предупреждава Путин, че САЩ ще защитават „всеки сантиметър“ от територията на НАТО, след като Русия официално анексира региони в Украйна. „Господин Путин, не разбирайте погрешно това, което казвам. Всеки сантиметър“, каза Байдън, часове след като украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му подава „ускорена“ молба за присъединяване към военния съюз на Организацията на Северноатлантическия договор.

Ξ  в обръщението си началникът на ГВА .

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 10, 2022 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама