“Тя и той” – френски хумор на харманлийска сцена

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2022 14:34

“Тя и той” – френски хумор на харманлийска сцена

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 13 - 19 май 2022 г., брой 18/996, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На местните любители на театъра в Харманли бе представена пиесата на френския драматург Жан-Пиер Мартинес „Тя и той“. Постановката се състоя на 9 май, понеделник, в залата на читалище „Дружба 1870“, а входът бе свободен.
На сцената актьори от Сатиричен театър „Ал. Константинов“ представиха малки къси историйки, които се случват във всеки дом, във всяка двойка, в семейства, и са интересни със своята парадоксалност, със своята неочакваност.
Текстът на французина е писан преди десетина години, но звучи актуално и сега, а подобни случки има във всяко българско семейство.
Сцените не бяха сюжетно свързани една с друга, но общото между тях бяха диалози, свързани от общата тема за нормални човешки взаимоотношения в тези непреодолимо трудни времена.
Актьорите се превъплътиха в различни образи, на възрастни хора с деменция, на млади двойки, желаещи любов, на по-възрастни, при които това влечение не е изгубило силата си, на прозаично семейство, на скучаещи богаташи, които не искат деца, защото те ще им развалят идилията.
Опитните актьори с лекотата разкриха пред харманлийци проблеми, за чиито дълбочини не сме и предполагали. А и никога не е излишно да погледнем на собствените си дефекти с доза самоирония.
За постановката критиците пишат: „Случващото се в сцените е написано и поднесено с фин, интелигентен хумор, без да се трансформира в елементарния „леглови“ формат, който често обилно ни залива от всички медии“.
Режисьор на постановката е Владимир Петков, а зрителите бяха забавлявани от актьорите Добрина Гецова, Силвия Лулчева, Маргарита Хлебарова, Теодор Елмазов, Константин Икономов и Кирил Бояджиев.
С театралната постановка „Тя и той“ на Сатиричен театър „Ал. Константинов“ приключиха празничните събития по повод Деня на Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 13, 2022 14:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама