Триизмерни изображения и 3D филми в новия Посетителски център до Мезек

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2023 10:33

Триизмерни изображения и 3D филми в новия Посетителски център до Мезек

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 7 - 13 април 2023 г., брой 14/1038, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Посетителският център край село Мезек, Свиленградско, отвори врати. Водосвет на новия обект отслужиха архиерейският наместник отец Константин и отец Георги. Гости на откриването бяха председателят на ОбС – Свиленград, Георги Еленков, служители на общината, строители и кмета, който преряза лентата. Да се яви пред публика не пропусна кандидат – депутатът от ГЕРБ Георги Станков.
Кметът Анастас Карчев изтъкна колко много работа е свършена съвместно от общината, държавата, МИГ „Свиленград – Ареал” и изпълнителите, за да се превърне една порутена и опасна сграда в модерен център за посрещане на туристи.
Той е изграден по проект „Експониране на културно-историческото наследство чрез създаване на Посетителски център в община Свиленград”. Вложените средства от безвъзмездна финансова помощ са над 130 000 лева.
С тях се извърши ремонт на съществуващата сграда, която бе стрелбищен пункт. Тя се намира в имота на паметника с национално значение Тракийската куполна гробница в местността Мал тепе.
В нея сега са обособени малък офис и приемна за туристи и презентационна зала, която ще бъде използвана и за провеждане на конференции, обучителни семинари и други културни събития.
На втория етаж посетителите ще могат да наблюдават чрез VR устройства 3D разработка за Свиленград с триизмерни изображения. В интерактивна зала с електронен гид ще се представят късометражни филми на различни теми по културно-исторически събития от миналото на региона.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 12, 2023 10:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама