Третата вълна от коронавирус била зад нас

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2021 11:19

Третата вълна от коронавирус била зад нас

Акценти

  • Регионален вестник, # 16/948 година XVIII, 23 - 29 април 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

„България излиза и от третата вълна на коронавируса“, обяви в четвъртък министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов. Той определи това като успех, който можел лесно да бъде пропилян при предстоящите майски празници.
„Постигнахме това, водени от разума, постигнахме много с целенасочена политика“, каза той, въпреки че пренебрежението към взетите от Националния оперативен щаб мерки бе повсеместно в цялата страна. Като непоследователна политика в борба с пандемията е и фактът, че през последната седмица НОЩ бе закрит от премиера в оставка Бойко Борисов, а след това бе отново възстановен от него.
От брифинга стана ясно, че предстои да се обсъди какви ще са мерките по Великден.
Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е внесъл доклад за удължаване на извънредната обстановка с още един месец, т.е. до края на май.
Министър Ангелов каза: “За да задържим постигнатото, има две условия. Първото е да продължим темпът на ваксинация, като сле-добед ще проведем среща с ваксинационния щаб, за да решим ще ползваме ли „Янсен“ и можем ли да си позволим да отворим зелени коридори, като прехвърлим ваксинирането на възрастните на общопрактикуващите лекари. Второто условие е да продължим да спазваме противоепидемичните мерки. Трябва да ги спазваме още месец-два, докато постигнем колективен имунитет от поне 60% ваксинирани българи”.

Кои мерки разхлабиха
от 19 април

Увеличава се капацитетът за работа на детски центрове, клубове и фитнеси, както и за провеждането на семинари. От 19 април детските центрове и клубове отново отвориха врати. Те ще работят при капацитет от 50%. Със същото ограничение ще могат да се провеждат и семинари и изложения.
Фитнесите и театрите досега посрещаха посетители при капацитет от 30%, а от 19-и той се увеличава на 50%.
До 27 април остават забранени груповите туристически пътувания.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 26, 2021 11:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама