Треньор и състезател – доволни и с нови амбиции

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 9, 2023 10:43

Треньор и състезател – доволни и с нови амбиции

Акценти

  • Божидар Саръбоюков бе на 3 см от 8-те метра при дългия

Свързани публикации

Треньорът Димитър Карамфилов и лекоатлетът Божидар Сарюбоюков са доволни от приключилия спортен сезон. Те вече се готвят за следващия, а усилените тренировки дават надежда, че през него ще се представят още по-добре.
Ето какво сподели пред „Сакарнюз“ треньорът на СКЛА „Хеброс“: „Състезанията започнаха в началото на януари с международен турнир „Академик“, където Божидар още на първото явяване направи национален рекорд на дълъг скок – 7,95 м.
След това имаше поредица от успешни стартове и един от тях беше в Сърбия, където се класира на първо място при мъжете. Това е много известен турнир, от Сребърната верига и на него постигна резултат 7,81 м. Той допринесе за много високо число в ранкинга за годината и успя да се класира за Европейското първенство в Истанбул. В турския град бе 14-и в ранглистата, но по резултат беше на пето-шесто място.
На последното ни състезание Божидар успешно преодоля квалификациите и на финала успя да достигне 7,97 м, което е отново национален рекорд в зала.
Така се класира на четвърто място.
Започваме подготовка за следващия сезон и се молим да сме здрави и да покажем по-голям потенциал през лятото.“
А ето какво сподели и най-успешният лекоатлет на „Хеброс“ – Божидар Саръбоюков: „Доволен съм от участието си в сезона, макар че можех да покажа и по-добри резултати и да достигна над 8 м, но просто това ми беше късметът в това състезание. Скочих в 7:97 и завърших с личен резултат.
Смятам, че в бъдеще имам какво още да покажа. Ще правя усилени тренировки, с тях ще развия по-голям потенциал. Само трябва да е здраве, да се пазим при този процес.”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 9, 2023 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама